Vemdalen

Tidig snögaranti i Vemdalsfjällen

Drömmer du också om lugna och snösäkra Härjedalen? Här finns gott om tid för lugn och återhämtning, samtidigt som utbudet av service, kultur och upplevelser är stort. Året runt bjuder Vemdalen på livskvalitet för hela familjen.
Under de senaste åren har Vemdalen mött en positiv trend i takt med att fler barnfamiljer väljer att lämna livet i storstäder för att flytta hit på heltid. Inte konstigt ­– eftersom ett liv i Vemdalen bjuder på gott om tid för friluftsliv och umgänge med familjen. Givetvis fritt från bilköer och rusningstrafik. Här bor du med naturen som granne och kan när som helst ta på dig skidorna eller vandringskängorna för att ta en tur i skidbacken eller vandringsleden efter jobbet.

  • 58Nedfarter
  • 30milPreparerade skoterleder
  • 7mil Längdskidspår

Skola i Vemdalen

Just friluftsliv är något barnen lär sig tidigt i skolan eftersom det är ett stående inslag på Vemdalens skola. Upp till sjätte klass finns skola i Vemdalen. Engagemanget i skolan är stort och skolan får också högt betyg i Skolinspektionens mätningar. Under 2019 uppnådde alla elever Skolverkets kunskapskrav. 

Bygga nytt

Till Vemdalsfjällen hör de tre skidområdena Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö. Alla orter expanderar just nu med flera nya områden för nybyggnationer. Bara tio minuters gångväg från Vemdalsskalets Högfjällshotell ligger området Jaktstigen, där det just nu byggs nya färdiga fjällstugor. Ett annat område är Hovdedalen, där du bor med ett av Vemdalens bästa skidlägen. I Björnrike byggs lägenheter i området kallat Björnterrassen och på Klövsjöfjäll bebyggs med nya fritidshus med året runt-standard. Mitt emellan Vemdalen och Klövsjö finns ski in ski out-lägen på toppen av Storhogna, i ett område kallat Utsiktsbacken. Oavsett hur du vill bo och vilken utsikt du föredrar finns det något för alla smaker i Vemdalsfjällen, som med sina närliggande orter skapar ett stort skidområde för hela familjen. 

Res till Vemdalen

Till Vemdalen kan du resa med bil, buss eller flyg. Med bil tar resan från Stockholm cirka fem timmar och 40 minuter. Närmaste flygplats är Sveg Härjedalen och ligger 59 kilometer från Vemdalen, en resa som med bil tar cirka 45 minuter. Själva resan avgår från Stockholm Arlanda och tar 55 minuter. Hit är det enkelt och smidigt att ta sig, vare sig du föredrar bil, buss eller flyg. 

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev