Bostadsdrömmar

Här är svenskarnas bostadsdröm

Drömmer du om ett skärsgårdhus med stora fönster och havsutsikt? Då är du inte ensam. Svensk Fastighetsförmedlings senaste trendrapport visar nämligen att det är just skärgårdsvillor som toppar listan över svenskars drömboende.  

Trots att fler än någonsin flyttar in till landets storstäder lever svenskarnas skärgårdsdröm vidare. I 2017 års trendrapport från Svensk Fastighetsförmedling har 28 procent svarat att de helst vill bo vid havet, med härlig utsikt över vågskvalpet. Undersökningen visar också att det är just havsutsikt, kvällssol och egen trädgård som gör att svenskar kan tänka sig betala en extra slant för sitt boende.

På andraplats i undersökningen landar funkisvilla med altan och stor trädgård. Strax därefter kvalar en vindsvåning med takterass in på tredjeplats, följt av en röd stuga med vita knutar med skogen som granne.

Utöver längtan till havet är närhet till natur och friluftsliv en tydlig trend. Det speglar också av sig i inredningen, där naturliga material, dova färger och grafiska mönster dominerat våra hem under de senaste åren.

Att det råder högsägong för att köpa hus vid vattnet råder inga tvivel om. På Sjöhem kan du hitta din nästa skärgårdsvilla, eller varför inte en röd liten stuga med egen brygga. Stor altan och egen trädgård ingår i de allra flesta objekt. Välkommen att spana in din favorit!

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev