salen

Sälen – Skandinaviens största vinterdestination

Med 250 pister och ett stort utbud av shopping, restauranger och nöjen finns något att göra för hela familjen i området Sälen och Trysil. Här finns en mängd olika boendealternativ för dig som vill äga ditt fritidsboende. Hit reser du dessutom lätt med bil eller till den nyöppnade flygplatsen precis på gränsen mellan Sverige och Norge.
År efter år seglar Sälen in som en av Sveriges populäraste vinterorter. Inte konstigt, med tanke på det stora utbudet och närheten till såväl Stockholm och Göteborg. Här har du nära till förstklassig skidåkning på flera orter, bland annat Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten. Med ett liftkort tar du dig enkelt runt med hjälp av buss.

  • 250Nedfarter
  • 6Skidområden
  • 250kmLängdskidspår
  • 9Restauranger i White guide

Boende i Sälen

Egen fjällstuga, bostadsrätt, andelslägenhet eller parhus – i Sälen finns alla möjligheter för dig som vill äga ditt eget boende i Sälen. Oavsett hur du väljer att bo så har du alltid nära till skidåkning, restauranger, puber, mataffärer, badhus, längdskidspår, skoterleder, fiskevatten och träningsanläggningar. Sälen är ett ständigt expansivt område vilket gör att nya bostäder byggs på löpande band. Vill du passa på att hyra ut ditt boende de veckor du inte själv är här är intresset stort och det finns flera bostadsförmedlare som ordnar kontakten med dina hyresgäster.

Att göra i Sälen

Sälen är tveklöst störst på vintern tack vare satsningarna på skidåkning, men även sommar och höst finns mycket att göra. Mountainbikecykling, fjällvandring, fiske, äventyrsbad och bio är bara ett axplock av aktiviteter. Vintertid är Sälen en utmärkt destination för skoteråkaren då du snabbt är ute på fjället och får tillgång till pistade skoterleder som gör att du kan utforska ett stort område. Varför inte passa på att besöka någon av alla våffelstugor i området, antingen med skoter, till fots eller på ett par längdskidor? Till kvällen kan du äta flott på någon av Sälens alla White Guide-listade restauranger. 

Res till Sälen

2019 öppnades en helt ny flygplats i Sälen, Scandinavian Mountains Airport. Det vilket öppnar för fler och nya möjligheter att ta sig hit smidigt och enkelt året om. Flygplatsen, som också är Sveriges nyaste och därmed också modernaste, ligger två mil från Sälen – precis på landsgränsen mellan Sverige och Norge, med Trysil som närmaste norska ort. Flygbolaget BRA flyger med direktflyg från Stockholm, Bromma, Malmö, Växjö, Göteborg och Ängelholm. Oavsett varifrån du flyger tar resan strax över en timme. Vill du hellre ta bilen till Sälen kommer du hit på cirka sex timmar från såväl Stockholm som Göteborg.  

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev