Brommösund

Solhaga 1

3.850.000 kr

Boyta
62 kvm
Rum
4 rum
Tomt
3035 kvm
Byggnadsår
1942
Utgångspris
3.850.000

Fritidsboende med unikt läge, egen badstrand, båtplats och brygga

Rödmålade hus med vita fönsterbågar, bryggor med doft av tjära och glittrande vatten. Vi känner igen oss när vi kommer till Brommösund. Här har fiskare och båtbyggare levt och kämpat i många hundra år utan reflekterat över hur fantastiskt de har bott. Då var boendet nära vatten naturligt och praktiskt samt ett måste för att utföra sina sysslor. Nu med omständiga byggregler och strandskydd har de gamla husen nära vatten blivit unika. Här har vi ett av husen och det är Solhaga 1!

Här hittar vi ett fritidsboende med det perfekta läget! Solhaga, ett stenkast från vattnet, med egen badstrand och brygga letar efter nya ägare. Här erbjuds varma och soliga sommardagar med nära till stranden för svalkande dopp i Vänern. Med egen båt tar du dig snabbt ut i en fantastisk skärgård bland öar och kobbar och med härliga sandstränder. Kvällarna tillbringas med fördel nere vid bryggan med grillning och umgänge långt in på kvällen med solnedgången över vattnet. Det är heller inte långt varken landvägen eller med båt vattenvägen till restaurang Laxhall som erbjuder både mat och dryck men även en hel del kvällar med populära artister. När vänner och bekanta kommer på besök ut är det också bra med ett gästhus för övernattning. Gästhuset har två rum och kokvrå. Naturligtvis finns garage och verkstad.

Tomten, som är på hela 3000 kvm, erbjuder till både lek och spring för barn men gott om plats för den som vill leva på vad naturen kan erbjuda i form av trädgårdsodlingar. På tomten fins både häckar, fruktträd och buskar.

Naturligtvis finns även möjligheten att bosätta sig på Solhaga permanent. Bostadshuset likaså gäststugan är vinterisolerad och tillåter boende även vinterhalvåret. Ett bra fiberabonnemang (200/200) och närheten till Mariestad, ca 30 min, har de senaste åren inneburit en renässans för Torsö i allmänhet och Brommösund i synnerhet

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Roger Axelsson Mäklare
Telefon:
+46706251573
roger.axelsson@svenskfast.se