Almunge

Morängen 48B

2 495 000 sek

Uppsala län

  • BOYTA

    233 kvm
  • TOMT

    1455 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1968

Om bostaden

Välkommen till Morängen 48B som ligger idylliskt i utkanten av Almunge om ca 25 km öster om Uppsala. Med en generös boarea om 233 kvm, 7 rum varav 4-5 sovrum , ett vardagsrum med rymd så är detta hemmet perfekt för stora barnfamiljer eller för dig som önskar kombinera boende med verksamhet.

Detta parhus passar dig som söker en social gemenskap och även vill ha mycket bostad för pengarna.

För många kan ett parhus vara en mellanlandning mellan lägenhet och villa. Man får flera av villans karaktäristiska, tomt, egen ingång och parkeringsplats, fler kvadratmeter till samma pris. Eftersom två till fyra familjer delar på kostnaderna blir detta parhus många gånger billigare än att bygga en egen villa. I detta parhus har du möjligheten att njuta av allt som det innebär att vara husägare, samtidigt som du har nära till grannar, vänner och familj. Kanske ett generations boende, där man bor tillsammans med släkt och familj, är ett fint sätt att finnas där för, och ta hand om, äldre familjemedlemmar?

Belägen i det natursköna Morängen, bara ca 25km öster om Uppsala, erbjuder detta parhus en fantastisk miljö för dig som söker det bästa av både stad och landsbygd. Här finns bland annat en nybyggd vårdcentral, Folktandvården, idrotts- och simhall, skola F-9, busstation, bensinstation och två livsmedelsbutiker, Ica och Coop. I närområdet finns även en populär golfklubb vid namn Grönlund GK med en 18-hålsbana. Det är en naturskön och vacker ort med omgivande frodig skog och närbelägna sjöar med badplatser; de mest kända är Länna badet och Fjällnora med bryggor, hopptorn och restaurang. Här finns verkligen alla bekvämligheter för en aktiv och trivsam vardag för både familj och företag.

Fastigheten nås lättast med bil men det finns även bussförbindelse ca 1 km från fastigheten. Med buss 809 tar du dig till centrala Uppsala och till Arlanda går busslinje 806 direkt.

Almunge är en mindre tätort i östra delen av Uppsala kommun, belägen vid länsväg 282.

Bostäderna i området är alla anslutna till en gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Ga 1. Bostaden värms upp med luftvärmepump och solceller kommer att installeras i slutet på sommaren 2023. Kostnaden för solcellerna ingår i priset. En stor del av byggnaderna i området tillhörde tidigare Stiftelsen Trollängen som under perioden 1973 -2020 drivit sin behandlingsverksamhet här. I samband med att verksamheten avvecklas har nuvarande ägare ändrat byggnadernas användning från vård boende till bostäder.

I denna generösa bostad möts du av en välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning. Till vänster finns ett stort rum för samvaro, kanske ett TV-rum för barnen. Intill finns ett arbetsrum och ett förråd, som även kan nås med dörr utifrån. Från entré hallen till höger finns en gäst WC på vänster sida.

Vidare nås det stora och ljusa vardagsrummet med stora fönster i söderläge, högt i tak till nock och med dess stora rymd är detta utmärkt för socialt umgänge och familjemiddagar. Vardagsrummet bjuder plats för både soffa, soffgrupp och matbord om 8-10 personer. I anslutning till vardagsrummet finns matrum och kök, delvis renoverat med nya skåp och luckor från Ikea. Från köket når man även en bakre entré till ett förråd. Från vardagsrummet nås även den privata delen av bostaden. En korridor leder fram till 4-5 sovrum. två mindre rum som passar utmärkt som kanske barn rum eller arbetsrum/ kontor.

Du finner även ett stilrent nyrenoverat stort badrum från år 2023 med vattenburen golvvärme. Badrummet har vackert grått klinkergolv och fin nyans om grått på kaklade väggar, dusch är utrustat med glasdörrar, handfat med kommod och belysning, wc samt så finns tvättmaskin och torkmaskin som står tillsammans med en akasia skiva som fin detalj och praktisk arbetsbänk. Badrummet kan relativt enkelt ändras så att det går in ett bubbel badkar.

Det generösa utrymmet och de många rummen gör detta hemmet idealiskt för större familjer eller för dig som funderar på att bedriva verksamhet från hemmet, såsom kontor, ateljé eller terapi rum.

Alla fönster i bostaden är utbytta till nya 3 glas isoler, vilket innebär en stor energi besparing och komfort utan drag. Bostaden har FTX-ventilationen (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning ) vilket ger en effektivt och hälsosamt luftombyte.

Denna välkomnande och rymliga bostad i Almunge är en fantastisk möjlighet för dig som söker en unik kombination av stads- och lands byggds liv, med utmärkta kommunikationer till såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda flygplats.

Morängen 48B erbjuder en unik möjlighet att skapa ditt dröm hem i en trivsam och naturnära miljö med utmärkta pendlar möjligheter och flexibla möjligheter för boende och verksamhet. Tveka inte att kontakta mig för mer information och boka en visning!

Varmt välkommen!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Mikaela Källgren

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida