Almunge

Morängen 48A

2 395 000 sek

Uppsala län

  • BOYTA

    210 kvm
  • TOMT

    962 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1968

Om bostaden

Välkommen till Morängen 48A - en rymlig och charmig 1-plans parhus i det idylliska Almunge, strax 25 km utanför Uppsala. Med en generös boarea om 210 kvm, 8 rum varav 6 sovrum, en inbjudande bastu, så är detta hem perfekt för stora barnfamiljer eller för dig som önskar kombinera boende med verksamhet.

Belägen i det natursköna Morängen, bara ca 25 km öster om Uppsala, erbjuder detta parhus en fantastisk miljö för dig som söker det bästa av både stad och landsbygd. Med närhet till skolor, vårdcentral, idrottsanläggningar och en 18-håls golfbana, finns alla bekvämligheter för en aktiv och trivsam vardag för både familj och företag.

Ett parhus passar dig som söker en social gemenskap och vill ha mycket bostad för pengarna. Eftersom ni är två familjer som delar på kostnaderna blir ett parhus många gånger billigare än att bygga en egen villa. I ett parhus har du möjligheten att njuta av allt som det innebär att vara husägare, samtidigt som du har nära till grannar, vänner och familj. I denna generösa bostad möts du av en välkomnande entréhall med gott om plats för av hängning och förvaring. Härifrån når du ett nyrenoverat fint ljust kök med rostfria vitvaror och med en öppen planlösning mot vardagsrummet, utmärkt för socialt umgänge och familjemiddagar.

Den stora insynsskyddade uteplatsen, med skärmtak och utsikt över det gröna, blir en förlängning av köket och bjuder in till mysiga grillkvällar och avkopplande stunder utomhus vid fest, lugn eller kalas.

Vardagsrummet är rymligt och ljust med 4 fönster för ljusinsläpp och erbjuder plats för både soffa och matbord om 6-8 personer.

Det generösa utrymmet och de många rummen gör hemmet idealiskt för den större familjen eller för dig som funderar på att bedriva verksamhet från hemmet, såsom kontor, ateljé eller terapi rum.

I bostadens privata del hittar du ett stort Master Bedroom med stor garderob och egen wc. Dessutom finns ett duschrum med wc och handfat strax intill.

Från korridoren nås ytterligare 5 sov / arbetsrum. I ena änden av korridoren finns ett förråd för extra förvaring.

Badrummet, är utrustat med dusch, handfat och wc samt erbjuder plats för tvättmaskin och torktumlare. Bastun ligger strax intill.

Pendlar läget är verkligen optimalt. Närheten till Uppsala och Arlanda flygplats gör Morängen 48A perfekt för pendlare. Med bil tar det drygt en timme att nå centrala Stockholm och till Arlanda ca 25 min. Bussförbindelserna är utmärkta med buss 809 som går till centrala Uppsala och även direktbuss 806 till Arlanda.

Fastigheten nås lättast med bil, och bussförbindelse finns ca 1 km från fastigheterna.

Almunge är en mindre tätort i östra delen av Uppsala kommun, belägen vid länsväg 282, ca 25 km från Uppsala. Här finns bland annat en nybyggd vårdcentral, Folktandvården, idrotts- och simhall, skola F-9, busstation, bensinstation och två livsmedelsbutiker, Ica och Coop. I närområdet finns även en populär golfklubb vid namn Grönlund GK med en 18-hålsbana. Det är en naturskön och vacker ort med omgivande frodig skog och närbelägna sjöar med badplatser; de mest kända är Länna badet och Fjällnora med bryggor, hopptorn och restaurang.

Det finns även en liten sjö (fågelsjö) vid namn Fladen med ett djup på 1, 6 meter ca 200-300 meter från bostaden där du på vintertid kan åka skridskor om väder tillåter.

Bostäderna i området är alla anslutna till en gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Ga 1. Bostaden har FTX-ventilationen (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning) vilket ger en effektivt och hälsosamt luftombyte. Bostaden värms upp med luftvärmepump och solceller kommer att installeras i slutet på sommaren. Kostnaden för installation av solcellerna ingår i priset.

Denna välkomnande och rymliga bostad i Almunge är en fantastisk möjlighet för dig som söker en unik kombination av stads- och landsbygdsliv, med utmärkta kommunikationer till såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda flygplats.

En stor del av byggnaderna i området tillhörde tidigare Stiftelsen Trollängen som under perioden 1973 -2020 drivit sin behandlingsverksamhet här. I samband med att verksamheten avvecklas har nuvarande ägare ändrat byggnadernas användning från elevhem till privat bostäder.

Morängen 48A erbjuder en unik möjlighet att skapa ditt dröm hem i en trivsam och naturnära miljö med utmärkta pendlar möjligheter och flexibla möjligheter för boende och verksamhet. Tveka inte att kontakta mig för mer information och boka en visning!

Varmt välkommen!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Mikaela Källgren

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida