BRO

Alholmen 100

Exklusiv och unik sjötomt förberett för egen, stor brygga. Ett paradis som nås med båt, isolerat från samhällets stress och buller. 5 min till Ekerö och Smidö i Bro. "Lilla Yasuragi i Mälaren"; ett eget Yasuragi-Spa finns på tomten ritat av arkitekten bakom Yasuragi i Sthlm.

2 495 000 sek

Stockholms län

  • TOMT

    2521 kvm

Om bostaden

Åk gärna ut och titta själv, skyltat på platsen!

OBS! Vid ankomst, använd med fördel sjökort:

Bryggan till vänster om Alholmen 1:2 kan användas.

- Det finns sten/grund så "ta ut svängen" ordentligt mot den bortre vassen för att undvika grund.

*******

Unik sjötomt på Alholmen, en idyllisk Mälarö vid norra Björkfjärden. 5 min med båt till Ekerö eller Smidö i Bro. Ett paradis som nås med båt, isolerat från samhällets stress och buller. Avskild, men ändå så nära Stockholm City. Fastigheten Alholmen 1:103 (adressen är Alholmen 100) är en västvänd sjötomt, förberett för brygganläggning med panoramasjöutsikt över Björkfjärdens naturreservat och orörda öar. Grunden till bryggan är klar, återstående jobb är muddring och att snickra bryggan. Till fastigheten om 2 521 kvm tillhör även ett befintligt, eget Yasuragi-spa med omklädningsrum, ritat av arkitekten bakom Yasuragi i Stockholm samt den Japanska ambassaden; Yoji Kasajima. Här kan du ligga i en uppvärmd källa och njuta av solnedgången i Björkfjärden. "Lilla Yasuragi i Mälaren". Kontrasten mellan närhet till stan och ostörd utsikt från tomten bör upplevas på plats. Eget vattenområde i ett av Mälarens bästa fiskevatten tillhör fastigheten.

*Båtplats och bilplats finns vid Sluts brygga / Ekerö.

GENERÖSA BYGGRÄTTIGHETER.

Fastigheten har en unik utvecklingspotential jämfört med andra sjötomter i Sverige idag. Den generösa detaljplanen tillkom innan strandsskyddslagens tillkomst och strandskydd gäller därför inte för Alholmen.

El finns framdraget till tomtgräns. Vatten och avloppsfrågan löses inom fastigheten.

Byggrättigheter enligt detaljplan 1951-12-17, Akt 01-LÅS-113, se avskrift 1976-10-01. Alholmen 1:103 är av bostadskategori II.

ALHOLMEN ETT MÄLARPARADIS

Alholmen är beläget alldeles invid Norra Björkfjärdens naturreservat och från tomten så ser du endast orörda öar så långt ögat når. Här ser man ofta havsörnen segla förbi över horisonten. Njut av sommaren och sjöbrisen några meter från din egen altan endast några meter från vattnet.

Under vintern då isen lagt sig är långfärdsskridskor och längdskidor ett fantastiskt förnöjsamt sätt att ta sig fram på. Fint pimpelfiske bjuds utanför dörren och det fina sydvästläget framför tomten ger säkerligen många sköna stunder i solen även under vintertid.

OBS! Den bebyggda grannfastigheten Alholmen 1:2 (Alholmen 16) saluförs samtidigt och det är förstås möjligt att vid intresse köpa båda fastigheterna.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Eric Dahlin

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida