Hamburgsund

Jakobsö 1

20 000 000 sek

Västra Götalands län

  • BOYTA

    232 kvm
  • TOMT

    514000 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1914

Om bostaden

På Jakobsö strax utanför Hamburgö hittar vi denna unika fastighet med en stor potential!

Fastigheten om ca. 51 Ha ger oss direkt närhet till västerhavet med dess vackra kobbar och skär och utsikten mot Väderöarna och den obrutna horisonten är fantastisk.

Fastigheten ligger inbäddad i en ljuvlig natur som ger oss ett paradis bland klippor och öar.

Den bohuslänska miljön inspirerar och inbjuder till rekreation och avkoppling i en klass för sig.

Från ön tar du dig lätt över till Hamburgö med egen båt och sen vidare till fastland med bilfärjan. Väl framme i Hamburgsund finner man sedan ett trevligt utbud med restauranger, mataffär, butiker, café, gatukök m.m.

Bostadshuset om 232+83 m2 är i behov av renovering men flera vackra attribut finns kvar, såsom trägolv, vackra stuckaturer, flertalet kakelugnar och höga fönster. Den spännande planlösningen med charmiga vinklar ger huset dess karaktär.

Här finns det kort och gott en stor potential att skapa sig sitt alldeles egna drömboende.

Vi får här en fantastisk havsutsikt från huset men även från den väl tilltagna trädgården som ger plats för familj och vänner att träffas och trivas i. I trädgården finns härliga fruktträd av gamla äpple- päron- och plommonsorter.

Härifrån kan man njuta av den unika kustmiljön i skärgården och insupa en välbefinnande känsla som är oslagbar.

Till fastigheten finns även bygglov för nybyggnation avseende en sjöbod om 15 m2. Det står givetvis köparen helt fritt att välja om man vill utnyttja detta bygglov eller inte.

Med fastigheten följer även servitut på en egen brygga med bra läge för djupgående båtar. På Hamburgö finns en gemensam brygga för Jakobsö och Kiddön. Det finns möjlighet att gå med i bryggföreningen och på så sätt få en båtplats på Hamburgö-sidan.

Fastigheten har även del i en ögrupp som ägs tillsammans av fastigheterna på Jakobsö.

Lantmäteriförrättning pågår avseende bildande av servitut på bryggan och sjöboden samt diverse gränsjusteringar. Kontakta fastighetsmäklaren för mer info.

Med närhet till havet och en drömsk natur kan det inte bli bättre än så här. Detta är en fastighet som måste ses och upplevas på plats för att ge en rättvis beskrivning av känslan!

På Jakobsö finns en stabil stam med dovhjortar och viltet på ön förvaltas gemensamt. Jakten är utarrenderad till juli 2024.

Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB.

Kontakta mäklaren för mer info samt visningsbokning!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Johan Siborne

Grebbestad

Se detta objekt på mäklarens hemsida