Stockholm

Skillinggränd 5, 1,5 tr

11 995 000 sek

Stockholms län

  • BOYTA

    115 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1929

Om bostaden

Underbart 20-talsboende som renoverats varsamt med bevarade originaldetaljer och med stilsäker blick. Här bor du invid Norr Mälarstrand på en attraktiv adress och i en skuldfri förening som äger marken. Redan utanför porten blir du kär i den vackra fastigheten med gräsmatta och vackra rosor utanför entrén. I det pampiga och luftiga trapphuset med marmortrappa tar du dig 1,5 våningar upp till denna magiska lägenhet.

Lägenheten bjuder på en underbar rymd med cirka 2,85 cm i takhöjd och stora spröjsade fönster i två väderstreck. Här finner du generösa sällskapsytor som ligger i direkt anslutning till varandra med matsal/bibliotek som öppnar upp mot det stora vardagsrummet. I matsalen finns en fungerande öppen spis som värmer och skänker en härlig mysfaktor under vinterhalvåret. Från det intilliggande vardagsrummet ger två stora fönster ett härligt ljusinsläpp samt har en underbar vy mot grönska och Stadshusets torn med Kungliga myntet i förgrunden. Infällda och skjutbara pardörrar i original sitter mellan matsalen och masterbedroom där du även når lägenheten balkong. Den rymliga balkongen har ett soligt västläge och har utsikt mot föreningens lugna och grönskande innergård. Sovrummet har två stora fönster för ljusinsläpp och med pardörrarna öppna mot matsal och vardagsrum får du en genomgående vy i två väderstreck. Det stilrent renoverade köket är stort och ger dig fantastisk förvaring i grå skåpinredning. Här finns även utrymme att möblera med matbord för 4-6 personer.

I såväl masterbedroom som i sovrummet som du når via vardagsrummet finner du generösa ytor att möblera med såväl dubbelsäng, arbetsplats och extra förvaring. I båda rummen finns även mycket bra förvaring i garderober som löper längs med en av väggarna. I sovrummet som vetter ut mot Skillinggränd kan du vakna till utsikten över Stadshustornet med grönskande trädkronor framför. Lägenhetens mindre sovrum når du via en passage från köket där det även finns platsbyggda garderober för förvaring. Sovrummet som har ett lugnt läge mot innergården passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Lägenhetens lyxigt stora badrum är förberett för tvättpelare. Genomgående är lägenheten i mycket gott skick och har vackert bevarade originalgolv, speglade innerdörrar, takrosetter samt fönsterbänkar i sten.

Här flyttar du in i en ytterst välskött och skuldfri bostadsrättsförening som äger marken. Till lägenheten hör två förråd och ytterligare förråd finns att hyra i föreningen.

Redan när du viker av från Hantverkargatan och når Skillinggränds lugna kvarter inser du vilket underbart läge fastigheten har. Här ser du direkt Riddarfjärdens vatten och framför fastigheten ligger grönskande gräsmattor och blommande planteringar. Passerar du förbi huset når du direkt vackra Norr Mälarstrand med promenad- och löparspår som tar dig runt Kungsholmen längs med vattnet. Tar du till vänster når du Stadshuset och tar du till höger kantras strandpromenaden av populära restauranger som Orangeriet, Trattorian och Mälarpaviljongen. Längs med Norr Mälarstrand finns flertalet restauranger, blomsteraffär mm. Du når snabbt Kungsholmstorg med all tänkbar service och torghandlare för frukt och blommor. Går du upp mot Hantverkargatan passerar flertalet bussar förbi samt att du når tunnelbanans blå linje Rådhuset ligger strax över gatan. Med ca. 10 minuters promenad når du även City och T-centralen.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Carina Larsson

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida