Hägersten

Källbacken 12A

16.000.000 kr

Område
Hägersten
Boyta
135 kvm
Biyta
7 kvm
Rum
5 rum
Tomt
1110 kvm
Byggnadsår
1995
Utgångspris
16.000.000

Välkommen till en unik fastighet med fem meter till egen brygga i Mälaren och tio minuters promenad till tunnelbanan. En harmonisk, rofylld och avskild fastighet med sol från lunchtid till solnedgång, en plats där livet präglas av årstidsväxlingarna.

Fastigheten på 1110 kvm skogs- och trädgårdsmark har en stensatt kaj mot Mälaren i norr. På tomten finns ett tvåvåningsbostadshus om 135 kvm boyta, ett växthus på 12,5 kvm, ett enkelt ved- och cykelförråd och en stor brygga med segelbåtsdjup. Fastigheten har servitut på att nyttja en parkväg som bilväg och har plats för två bilar på tomten.

Omgivande parkmark och kontakten med Mälarens vatten ger rika möjligheter till aktiviteter och upplevelser, såväl sol-, bad- och båtliv på sommaren som skridsko- och skidåkning på vintern. Däremellan kräver trädgården sin omsorg.

Huset är byggt i souterräng och har huvudentrén via ovanvåningens loftgång. På detta plan finns två sovrum, stort kök, skafferi, badrum och klädkammare. Hallen är rymlig och har ett tvättnedkast till undervåningen. I det stora köket ryms många och utsikten mot Mälaren från tre fönster förgyller alla former av arbete, särskilt när den stora vattenytan speglar in kvällssolen. Istället för överskåp finns ett stort skafferi som har långa hyllor för förvaring av porslin och allehanda köksutrustning och ett skåp för torrvaror.

Det största sovrummet har fönster i två väderstreck mot Mälaren och en lång garderobsvägg med skjutdörrar. Det mindre sovrummet har även det två fönster varav ett vänt mot växthuset och farleden och det andra mot fastighetens skogsbacke. Badrummet rymmer badkar och toalett och gränsar till en klädkammare med hyllor och klädesförvaring.

Från ovanvåningen leder en trappa ned till undervåningen. Här finns ett sovrum, vardagsrum, stor entréhall som tidvis fungerat som TV-rum och gästrum, tvättstuga, toalett med dusch samt pannrum. I det rymliga vardagsrummet med tre fönster finns en braskamin och gott om plats för matbord. Under trappan ned till undervåningen finns möjlighet att skapa extra förvaringsplatser. Sovrummet är i storlek identiskt med ovanvåningens stora sovrum. I pannrummet finns det plats för snickarbänk och verktyg. Där finns även värmepumpen som genererar den vattenburna golvvärme som ligger i 90 kvm av husets golvyta, resterande ytor har värmeelement.

Säljaren berättar
Ursprungsfastigheten är från 1880-talet, då grannbyggnaden uppfördes. Då bodde här en skutskepparfamilj som var med och fraktade material till uppbyggnaden av Stockholm kring sekelskiftet 1800/1900.

Detta är en unik plats att bo på, en boplats som varit perfekt för oss och vår katt men som det nu är dags att lämna. Här har Mälarens stora vattenspegel, och dess olika skepnader i färg och form, mött oss så snart vi har svängt in på tomten. Känslan av att komma hem till en rofylldhet som man annars måste ut på landet för att finna, är också något vi ofta har förundrats över.

Bistra vintrar har vi kurat med en brasa och nöjt oss med att iaktta snön och vädret. När Mälarens is har legat ett tag har vi njutit av att kunna vandra eller åka skidor på snön. När barnen var små skottade vi upp och spolade en hockeybana på isen. Mycket populärt. Vi har också starka ljudminnen av klirret från nyisen som brutits upp av vågrörelser liksom det dova tjongande när isen växt sig starkare under riktigt kalla perioder.

Sommarlivet har till största delen levts utomhus, på de olika uteplatser som fastigheten erbjuder, oftast ackompanjerat av fritidsbåtars framfart. Här passerar riktiga klenoder som blankfernissade Petterssonbåtar, moderna motorbåtar, små och stora segelbåtar och ettriga vattenmopeder. När alla dessa tagits upp på land har Mälaren återtagit sin funktion som en farled främst för yrkesmässig trafik med pendelbåtar, kompakta bogserbåtar, pråmar och stora och små fraktfartyg. Många är de fartyg som vi lärt oss identifiera bara på motorljudet.

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Eddy Lloret Fastighetsmäklare
Telefon:
0702-64 40 79
Direkt:
0702-64 40 79
eddy.lloret@lansfast.se