Mörkö

Oaxen 81 B

3.550.000 kr

Boyta
77 kvm
Rum
3 rum
Byggnadsår
2018
Utgångspris
3.550.000

OAXEN - NYBYGGT

Säljes komplett med alla inventarier. Bara att flytta in!

Knappt 1 timme från Stockholm finns här ett modernt, nybyggt boende med Himmerfjärden som granne på vackra skärgårdsön Oaxen. Brf Sjövillan 5 har tagit inspiration från ön och erbjuder en avskalad och industriell känsla som knyter an till öns historia.

Huset är mycket välplanerat och i köpesumman så ingår alla inventarier som är i nyskick, förövrigt så erbjuder detta boende mycket stilrena materialval. På uteplatsen kan du sitta och titta på båtarna som seglar förbi eller kanske ta ett dopp från bryggan, till sjötomten tillhör nämligen vattenområdet utanför. Även husets tomt har en stark anknytning till kalkbrottet och är väldigt lättskött och bekymmerslös.

Det nybyggda radhuset har två fina sovrum varav ett mot havet ett mot berget, stort vardagsrum och kök i öppen planlösning. Lyxigt badrum med tvättmaskin, stor altan som leder med mot kajen. Egen bastu beläget i förrådsbyggnaden mellan huset och havet. Fantastisk natur och fri sikt ut över havet.

Från vardagsrummet öppnar sig stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och Himmerfjärden. I vardagsrummet finns även en modern kamin från Contura som inte bara ökar mysfaktorn rejält utan även ger en värmande känsla under årets kallare månader. Uteplatsen sträcker sig inbjudande mot vattnet och avslutas i en gemensam boardwalk.

OAXEN

Ön Oaxen i Södertälje skärgård ligger mycket vackert mitt i Himmerfjärden mellan Järna och Trosa. Under 1800-talet började man bryta kalk då det fanns rika kalkstensfyndigheter. På södra delen av ön bildades ett samhälle för de anställda där bruksfolket hade sina bostäder. Efter nedläggningen av kalkbruket, har de gamla arbetarbostäderna restaurerats till modern standard.

Bygdegården Gillet finns på öns sydvästra sida. Gillet kan hyras för olika aktiviteter som bröllop, dop och fester. På Oaxen bor i dag ca 130 personer och har en blandning av året-runt-boende och sommargäster. På den natursköna ön finns en fantastisk miljö med ett aktivt båtliv bad, fiske samt en unik bebyggelse.

På ön finns bland annat gästhamn och en unik flora och fauna.

Färja går från Mörkö varje halvtimme och vid vissa turer endast varje timme. Resan med bilfärjan från Mörkö tar ca 5 minuter. I Hölö och Trosa finns service samt kommunikationer med buss till färjelägret.

broker-image

Ansvarig Mäklare

Jeannette Mattsson Fastighetsmäklare
Direkt:
070-528 28 80
jeannette@kjfast.se