Nynäshamn

Bergholmen 26 & 28

7.900.000 kr

Boyta
108 kvm
Rum
8 rum
Tomt
11660 kvm
Byggnadsår
1982
Utgångspris
7.900.000

Torö - Bergholmen

Välkommen till ett enastående och ojämförligt objekt med 2 stycken fastigheter i kvällssolsläge på Torö – Svärdsö utanför Nynäshamn. Drömsommar i hängmattan, meta från bryggorna, ta en sväng med båten till skärgårdskrogen – här är allt möjligt. I köpet av dessa fastigheter ingår också en lantbruksfastighet, till hälften, om en total areal om 125 268 m² naturmark med jakträtt. På Bergholmen 3:4 finns ett boningshus om ca 65 m² samt en gäststuga om ca 25 m², en tillhörande sjöbod och fin brygga med bra båtdjup. På Bergholmen 3:5 som ligger precis intill finns ett boningshus om ca 55 m², här finns också en brygga där man kan förtöja båt samt bada. Båda fastigheterna är ungefär lika i storlek, Bergholmen 3:4 är 6598 m² varav land 3568 m², Bergholmen 3:5 är 5062 m² varav land 2567 m². Den stora lantbruksfastigheten omringar dessa fastigheter, här finns jakträtt och rätt till nätfiske runt hela södra Bergholmen. Till Bergholmen tar man sig med bil 45 min från Stockholm till Södra Svärdsö där finns 3 st biluppställningsplatser som tillhör dessa fastigheter, härifrån går man över en gångbro för att komma ut på Bergholmen, sen är det 10 minuters promenad fram till husen. Här kan man hämta sin lilla båt och köra till parkeringen för att hämta sina saker så slipper man bära sin packning.

Husen bäddas in i grönska och natur med en mycket rogivande utsikt över det glittrande havet detta ger dig den där sommaren där du kan slappa utomhus i hängmattan eller pyssla med ditt senaste projekt. Båda husen samt gästhuset har äldre ytskikt och det är dags att renovera interiört. Läget är det bästa med fint kvällssolsläge, här finns också fina gamla ekar och körsbärsträd, detta ger en helt idyllisk bild av ett skärgårdsparadis med havet som granne.

Här finns många många öar med härliga klipp- och strandbad. Tuffar du runt i egen båt hittar du snabbt ett eget ställe där du kan spendera dagen. Ett perfekt sätt att uppleva denna skärgård är att paddla kajak, här erbjuds härliga naturupplevelser i den rofyllda skärgården där du ofta kan få en ö helt för dig själv. Du kan välja om du vill paddla i skyddade vatten inomskärs eller om du vill ut och nosa på horisonten.

Torö är ett suveränt semesterparadis som du når strax under timmen med bil från Stockholm. Kommunala färdmedel går också bra med pendeltåg till Nynäshamn och sen buss till Svärdsö. Längst ut på Torös sydvästra udde ligger Ören den omtalade vackra Torö Stenstrand. Stranden är känd som Sveriges mest brutalaste smultronställe för surfare. Sommartid erbjuder Torö, ett Rökeri vid Tottnäs i början på ön, och i slutet av ön finns krogen Sjöbodarna på Ankarudden. Här kan du avnjuta en middag eller lunch med utsikt över kobbar och skär. Från Ankarudden kan du också ta en reguljär båttur ut till Landsort (Öja). Öja kan stoltsera med kala klipphällar i horisontläge, restauranger samt sin omtalade fyr som gjort avtryck i hela Stockholms Skärgård. På Torö finns även Torö Lanthandel som är öppet året runt och fått pris som ‘Årets butik’ här kan du tanka bilen, ta en kaffe och även beställa ditt vin då dom agerar ombud från Systembolaget.

Till Nynäshamn är det cirka 1 mil där all tänkbar service finns. Skärgårdsbodarna i hamnen erbjuder alla möjliga delikatesser från havet och här går även dagsturer ut med båtar till närliggande öar.

broker-image

Ansvarig Mäklare

Jeannette Mattsson Fastighetsmäklare
Direkt:
070-528 28 80
jeannette@kjfast.se