Ornö

Mefjärd 8

7.900.000 kr

Boyta
110 kvm
Rum
7 rum
Tomt
4778 kvm
Byggnadsår
1967
Utgångspris
7.900.000

Sjötomt - västervänd

Välkommen till en fantastisk skärgårdsfastighet som ligger i fint västerläge med varm kvällssol och en insynsskyddad naturtomt med karga hällar, barrträd och mycket skärgårdskänsla. Här möts man av ett nyrenoverat hus med en nybyggd del som har stora gemensamma ytor, fem stycken sovrum, gästhus och en stor altan med vidsträckt sjöutsikt. Vid strandkanten, strax nedanför, finns en sjöbod med bastu och dusch på en rejäl brygganläggning med plats för ett flertal båtar, badstege. Sjötomten mäter 4 780 m² varav 1055 m² vattenområde.

Krokholmen / Mefjärd är beläget öster om Ornö i Stockholms södra skärgård. Mefjärds Sportstugeförening består förutom ön Mefjärd av de mindre öarna Krokholmen, Notholmen, Stora & Lilla Penningskär samt ett antal mindre öar och skär. Gemensamt fiskevatten finns. Till Mefjärd går det reguljär båttrafik och är väldigt lättillgängligt, på Mefjärd har man möjlighet att ha en liten båt som man sen kan ta sig över med till Krokholmen som ligger på några minuters avstånd, alternativt åker man med egen båt från ex Dalarö.

Det finns dokumentation som styrker att Mefjärd har varit bebott i mer än 300 år. Dåtidens boende försörjde sig främst på strömmingsfiske, men höll även boskap på ön för hushållets behov. Mefjärds Sportstugeförening är dock inte lika gammal utan bildades 1952 efter det att fastighetsmäklare G. Söderberg fått en lagfart på fastigheten Mefjärd 1:1 i november 1950 med godkänd styckningsplan.

broker-image

Ansvarig Mäklare

Jeannette Mattsson Fastighetsmäklare
Direkt:
070-528 28 80
jeannette@kjfast.se