SÖDERTÄLJE

Bränningestrandsvägen 53

Stockholms län

  • BOYTA

    140 kvm

Om bostaden

Nu får jag den stora äran att presentera någonting utöver det vanliga, nu saluförs nämligen denna praktfulla fastighet med stor sjötomt invid Hallsfjärden i populära och familjevänliga Pershagen. Med en friköpt tomt om totalt 10 470 kvm, varav 1 670 kvm på land och 8 800 kvm vattenareal.

Sen det begav sig 1917 har det hänt mycket men vissa saker är lika sanna då som nu: det bästa läget, är läget vid vattnet. Den här fastigheten har genom åren omsorgsfullt omhändertagits, byggts ut och förädlats men den tidstypiska charmen består. Fastigheten av idag består av ett ståtligt boningshus i 1,5-plan + souterrängvåning. Ytan som anges är hämtad ur taxeringen men vid uppmätning anges 222 kvm uppvärmd yta (Atemp). Entréplanet inrymmer ett stilfullt och välutrustat kök, stor matsal med eldstad, vardagsrum med utsikt över vattnet, badrum, klädkammare och sovrum i praktiskt storlek. En trappa upp finner ni två balkonger, i varsitt väderstreck, två sovrum med möjlighet till ett ytterligare, helkaklat badrum samt ett allrum. Souterrängvåningen planeras med ytterligare ett allrum, kontor, tvättstuga, badrum och bastu. Huset erbjuder ett flertal vackra detaljer såsom burspråk, takrosetter, spröjsade fönster och fiskbensparkett. Värms upp med hjälp av bergvärme.

Stor och lummig trädgårdstomt med flertalet fruktträd, blomsterbuskage samt plana gräsytor. Här finner ni en stenlagd uteplats mot husets framsida samt en väl tilltagen altan vid husets baksida, längre ned mot vattnet nås en pergola där det går att grilla under tak med första parkett mot vattnet. Rejäl båtbrygga där större båt kan läggas till. Invid bryggan står en gäststuga med pentry och egen altan. Bilarna står tryggt i carport med ett praktiskt förrådsutrymme inunder.

Pershagen är ett av Södertäljes absolut populäraste villa- och radhusområden, med välrenommerad förskola och skola (F-9), nybyggd idrottshall och idrottsplats, trevlig livsmedelsbutik, båtbryggor, kaféer och restauranger samt goda kommunikationer i form av bussförbindelser mot Södertälje C och fjärr- och pendeltåg vid Södertälje Syd som nås med en kvarts promenad eller ett par minuters cykeltur. Här är naturen alltid nära till hands med gott om natur- och strövområden samt vattnet som ständig granne i form av Hallfjärden som letar sig vidare ut i Östersjön.

En sällsynt chans att förvärva drömboendet - hjärtligt välkomna på visning!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Tim Konradsson

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida