Strängnäs

Nordfeldts väg 13

10.500.000 kr

Boyta
227 kvm
Rum
8 rum
Tomt
2654 kvm
Byggnadsår
1922
Utgångspris
10.500.000

Nu presenteras ett sällsynt tillfälle att förvärva denna vackra villa som är byggd 1922 och ritad av den berömde arkitekten Carl Westman. Denna ståtliga villa i nationalromantisk stil står på en sydväst-vänd tomt alldeles intill vattnet. Tomten har ett solitärt läge som erbjuder en makalös utsikt över Mälaren och Strängnäs med domkyrkan som tornar upp sig på andra sidan sjön. Här finns även en brygga med möjlighet till båtplats, trevliga luncher och middagar samt härliga dopp på årets varmare dagar. Byggnaden präglas av 20-talets tidstypiska attribut så som generös takhöjd, spröjsade fönster, djupa fönsternischer, vackra element och eleganta snickerier.

Entréplanet består av en pampig hall, ett rymligt kök samt en matsal och ett vardagsrum som binds samman av en bred dörröppning med vackra inbyggda skjutdörrar och flera stora spröjsade fönster med utsikt över vattnet och Strängnäs. Från vardagsrummet nås verandan i sydväst-läge med samma fantastiska utsikt och med ett klinkergolv gjort av keramikern Per Hammarström. I vardagsrummet finns även en trevlig kakelugn, också den dekorerad av Per Hammarström. Vidare erbjuder entréplanet ett kontor/gästrum samt en gästtoalett. Denna våning har genomgående vackra trägolv, en takhöjd på strax över tre meter och många välbevarade detaljer från när huset byggdes.

Det övre planet består av ett stort master bedroom med en balkong som även den erbjuder utsikt över vattnet och Strängnäs, samt ytterligare tre möjliga sovrum. Här finns även ett allrum och ett badrum. Detta våningsplan har genomgående vackra furugolv samt en generös takhöjd. Utöver detta finns även en vind som går att göra om till boyta samt en källare som rymmer flera förråd, ett inrett rum och en stor tvättstuga.

Varmt välkommen att boka in er på visning!

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Hedvig Marmér Fastighetsmäklare
Direkt:
073-564 88 66
hedvig.marmer@lansfast.se