Stjärnhov

Jättna 1 Rostalund

0 kr

Boyta
358 kvm
Biyta
156 kvm
Rum
11 rum
Tomt
8218 kvm
Byggnadsår
1943
Utgångspris
0

Jättna 1 Rostalund

Patriciervilla i sten, belägen på en höjd med vid utsikt över vacker sörmlandsnatur. På den egna tomten, förtrollande vitsipps- och ormbunksbacke. Den gedigna byggnaden har ett förflutet som rektorsvilla vid dåvarande Solbacka Läroverk som lades ner vid mitten av 70-talet. 1981 styckades fastigheten av med tillhörande tomt om drygt 8.000 m² och har sedan dess ägts och vårdats av en och samma familj.

Det drygt 600 m² stora huset (boyta 358 m²) som i år fyller 75 har åldrats med värdighet och genom åren moderniserats med bl.a. bergvärme och egen försörjning av dricksvatten (2 x 210 meter djupa borrhål). Utmärkt fungerande internet men ännu bättre uppkoppling via fiberoptik planerad under 2019.

Inom en radie på ett par hundra meter finns 18-håls golfbana, tennisplan och utmärkt fiske i Kyrksjön och Misteln. Fantastiska svamp och bärskogar alldeles runt knuten liksom fina motionsspår, kanot- och vandringsleder samt kulturminnen för den historiskt intresserade. För jägare finns chans att hitta goda jaktmarker vid närbelägna slott och herresäten, utmärkande inslag i den södermanländska landsbygden.

Egen avloppsbrunn installeras under januari 2019. Omläggning av takpapp under det enkupiga takteglet är planerad men ej påbörjad (möjlighet till egen upphandling). Vissa fönsterkarmar behöver målas/repareras och stentrappor i norr och söder bör läggas tillrätta. Offerter finns som underlag för total kostnadskalkyl.
Goda kommunala förbindelser med Södertälje, Stockholm, Eskilstuna, Strängnnäs, Nyköping och andra tätorter med buss, pendeltåg, regionaltåg.

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Thomas Sjöblom Fastighetsmäklare
Telefon:
46156675761
Direkt:
46739440045
thomas.sjoblom@skandiamaklarna.se