Tjällmo

Stora Boda 25

7.775.000 kr

Område
Borensberg
Boyta
206 kvm
Rum
6 rum
Tomt
130504 kvm
Byggnadsår
1917
Utgångspris
7.775.000

Precis som livet tar dig på slingriga stigar för att emellanåt nå höjdpunkterna, tar denna väg i Tjällmoskogarna dig fram till paradiset – Bodaviken. Känslan som sprider sig i bröstet när du möter den gudomliga utsikten är obeskrivbar. Den får du sätta egna ord på när du kommer på besök.

Jag hoppas du kommer hit på våren för att mötas av de knoppande björkarna, fågelkvittret och dofterna från den nyss vaknande skogen eller på sommaren då grillen är tänd, du kan ta ett dopp från den egna bryggan eller morgonkaffet på altanen. Såklart är hösten fantastisk när du lyser upp det ena stora växthuset med värmeljus och vackra ljusstakar för att få ut det sista av sommaren och ser färgskiftningarna i skogen på andra sidan sjön. För att inte tala om vintern då du kan krypa upp i favoritfåtöljen framför kakelugnen med det du föredrar att dricka.

Boningshuset i sig står på trygg grund med sin röda träfasad och klassiska vita knutar, mitt i den parkliknande trädgården. Den naturliga vägen in är givetvis via de ockragula dubbeldörrarna med glasveranda och klinkersgolv där det finns plats för både pelargoner och fika. I hallen möts du av husets gedigna, äldre trägolv. Vackert slitet med åren, men har slipats och restaurerats vid tillfälle och fortsätter sedan i resten av huset. Här finns även små finurliga lösningar för sittplats och förvaring av skor, något hemliga, tror du att du kan hitta dem?

Har du varit på Ellen Keys Strand på Omberg? Om inte, kan du lika gärna kliva in i detta nyrenoverade kök där mycket är inspirerat från Strand. Trots sin äldre stil finns vardagslösningar och vitvaror av mycket hög kvalité. Här kan du njuta av utsikten medan du diskar eller lagar mat och många godsaker ryms i skafferiet.

Tar du groventrén in möts du av tvättstugan och lilla toaletten med dusch. Här finns golvvärme för blöta skor som snabbt torkar och gott om förvaring för både ren och smutsig tvätt.
Flera av rummen har bröstpanel med pärlspont, helt i linje med husets tidsålder och i biblioteket är det platsbyggda bokhyllor med hyllmeter av plats för kära böcker eller familjespel. Även här finns hemliga utrymmen och lönnfack. ”Mellanrummet” med en härlig kamin används idag som TV-rum, kanske du vill ha det till något annat?

Om husets hjärta oftast är köket, så är det här husets vardagsrum lungorna! Vilket flöde av ljus! Stora, vackra fönster åt tre håll som både släpper in solen och tillåter dig att se ut på vackra Stråken. Öppna sedan dubbeldörrarna mot altanen och du är såld.

Vill du höra om resten av huset eller utforska trädgården? Lugn, vi ska strax ta dig utomhus. Låt oss bara ta trappan upp till sovrummen på andra våningen. Praktiskt med det mer lugna och privata på ett annat plan. Behöver jag säga att utsikten är om möjligt ännu mer bedårande från ovan? Här finns 3 rum för en större familj eller kanske gäster. Badrummen på båda planen är helkaklade med värme i golven, skönt när du kliver ur duschen.
Strax utanför kan du förvara dina goda viner i den tempererade vinkällaren, ha butik i boden bredvid, hyra ut för ”bed and breakfast” i nästa lilla hus eller kanske jaktlaget i området behöver någonstans att hålla till? Endast din fantasi sätter begränsningarna.

Du behöver inte göra någonting – eller så kan du göra allt:

– Verkstad med fordonshiss för den bilintresserade
– Keramikverkstad till kreatören
– Ateljé med gott om förvaring för penslar och färger till konstnären
– Växthus i dubbel bemärkelse till trädgårdsmästaren
– Arboretum med upp till 50 olika sorter till trädälskaren

Möjligheterna är oändliga – eller så sitter du bara och njuter av stillheten och hittar balansen i livet. Men du… Det måste upplevas.

Varmt välkommen på visningen!

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Mathilda Raninger Fastighetsmäklare
Direkt:
0709-89 00 09
mathilda.raninger@lansfast.se