Ljusterö

Skötholmen - obebyggd egen ö intill Ljusterö-Åsättra med magnifik vidsträckt havsutsikt över kobbar och skär - det finns inga byggnader eller bygglov.

1 500 000 sek

Stockholms län

  • TOMT

    10300 kvm

Om bostaden

Skötholmen - egen ö drygt 1 hektar belägen intill Ljusterö-Åsättra med magnifik vidsträckt havsutsikt över kobbar och skär - det finns inga byggnader eller bygglov dock ingår fiskevatten samt det finns en lagstadgad jakträtt på fastigheten. Denna fastighet är även registrerad för älg- och kronhjortsjakt i Ljusterö älg- och kronhjortsskötselområde.

Ön kan givetvis beses själv men om du inte har möjlighet att ta dig dit med egen båt kontakta Laila Hedestig 070-792 75 46 för båttransport till ön.

Perfekt tillfälle för de som önskar äga en egen ö i skärgården. Stor obebyggd egen ö om 10 300 m² i Österåkers kommun intill hamnen Åsättra på Ljusterö. Det finns ej byggrätt eller bygglov för byggnader. Fastigheten ligger utom detaljplan och strandskydd råder på hela fastigheten. Strandskyddet utgör hinder för att kunna ta fastigheten i anspråk för bebyggelse.

Detta är ett unikt tillfälle att förvärva en egen ö dit du kan ta din tillflykt till för att koppla av och fiska, flera köpare av tidigare ej bebyggda öar har sett ett tillfälle att t ex ta barnen till en obebyggd ö för ha det lite primitivt; att tälta och att på morgonen gå upp för att fiske och ha en avkopplade tid på ön, andra har placerat husbåten där. Även för dig som redan har en fastighet på t ex Ljusterö kan detta vara ett eget spännande utflyktsmål.

Då fastigheten är en lantbruksenhet krävs förvärvstillstånd i de flesta fall.

Undantag är ifall man förvärvar från föräldrar alt att man sedan minst ett år är skriven i glesbygd i samma kommun som fastigheten.

INFORMATION OM LJUSTERÖ

Ljusterö är beläget ca en timmes bilresa från Stockholm, via den turtäta avgiftsfria färjan som går dygnet runt. Busshållplats finns vid Åsättra brygga. Man kan även ta Waxholmsbåten från Grand hotell i Stockholm eller från Waxholm till Ljusterö med kanske en god middag ombord.

Vid Åsättra Brygga sydväst om ön, som även är slutstation för SL-buss, finns en glasskiosk och härifrån avgår även vissa linjer med Waxholmsbolaget, bland annat till Nässlingen, Husarö och Möja. Här utanför väntar en vacker fjärd och en ljuvlig skärgård med populära Ingmarsö, Äpplarö och Nässlingen några distans bort.

Vid Ljusterö Torg finns en välsorterad mataffär Tempo som har både posthantering, tobak, spel och ATG samt systembolags- och apoteksservice, hanterar även hemleverans. Här finns även Ljusterö Krog, ett antal små butiker, en uteservering med Thai-mat och take away samt Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

I Linanäs kan man möta sommarens puls med aktiviteter, ett flertal restauranger, hembageri, sjömack med diversehandel samt ångbåtsbryggan "Linanäs brygga" dit dina gäster anländer om de tar Waxholmsbåten från Grand hotell i Stockholm eller från Waxholm med kanske en god middag ombord. Här finns gästhamn med flera gästplatser för båtar.

På Ljusterö finns golfbana och kajakuthyrning. Vid den gamla vackra träkyrkan finns förskola och grundskola upp till 9:an, ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Vid färjeläget finns grillkiosk och bensinstation. Både taxirörelse samt sjötaxi finns.

Till Ljusterö kommer man både med bil och buss via den turtäta bilfärjetrafiken. Avstånd från Norrtull till färjeläget ca 5 mil, ca 45 minuters bilresa samt ca 18 km norr om Åkersberga.

Busslinje 626 från Danderyds sjukhus T-banestation, framför allt i rusningstid, går via Åkersberga till Ljusterö. Man kan även parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd. Busslinje 620 och 621 avgår från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276. Tidtabell www.sl.se

Den naturnära skärgårdsmiljön har gjort Ljusterö till en populär ö. Här finns det ca 1 800 bofasta och många fritidsboende. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda, ca en timmes bilfärd, gör det även enkelt att ta sig hit eller vidare ut i världen.

Med tillgång till många olika former av fritidsaktiviteter, såsom golf, tennis, idrott samt båt- och badliv, kan man utöva olika aktiviteter i närområdet. Här kan man också hyra cyklar, vandra, bada från klipporna, ta med sig matsäck och sätta sig och njuta av den fantastiska utsikten över havet.

Det finns många badplatser över hela Ljusterö. Längst ut på idylliska Östra Lagnö finns ett naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen.

På ön finns flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid Ljusterö Lekland, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Ön Ljusterö, som är den största ön utan broförbindelse i Stockholms skärgård, har en historia sedan 1700-talet som handlar uteslutande om näringarna jordbruk, jakt och fiske. Fisket var till en början den viktigaste försörjningen eftersom närheten till fiskrika vatten skapade stora möjligheter för just fiske. Idag finns det fortfarande några aktiva bönder och det är ett naturligt inslag med fiske på Ljusterö för både boende och turismen.

Välkomna att förvärva en egen ö intill populära Ljusterö !

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Kjell Johansson

Kjell

Se detta objekt på mäklarens hemsida