Ljusterö

Västerkärrsvägen 2B

4 800 000 sek

Stockholms län

 • BOYTA

  92 kvm
 • TOMT

  1350 kvm
 • BYGGNADSÅR

  2018
 • RUM

  4

Om bostaden

Välkommen till ett representativt och välbyggt toppmodernt hus uppfört 2018 med påkostat materialval och smakfull inredning samt modern genomtänkt öppen planlösning, nästan 4 m i takhöjd samt höga fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp där den stora soldränkta altanen om 100 m² i sydväst direkt utanför suddar bort gränserna mellan ute och inne, där samlar man gärna sina vänner för sköna sommarkvällar med mat och dryck.

Ett bekymmersfritt boende för dig med stora förväntningar, passar dig som bara önskar flytta in, njuta och umgås med familj och vänner, dessutom utan fastighetsskatt i ytterligare ca 11 år.

Den moderna planlösningen ger öppna ljusa sociala sällskapsytor i anslutning till ett stilrent fullutrustat barkök, master bedroom med eget duschrum/wc samt ytterligare två sovrum och ett rejält badrum.

Här infinner sig lugnet så fort du stannar bilen på den stora parkeringsytan vid garaget.

Fiber finns via Österåkers stadsnät.

Denna skärgårdsfastighet är familjevänligt belägen vid vägens slut intill underbara promenadstråk i skogen och bara en kort promenad till barnvänligt sandstrandsbad och klippbad med storslagen utsikt över Saxarfjärden.

Även sommarens puls i Linanäs inom gångavstånd med aktiviteter, ett flertal restauranger, hembageri, sjömack med diversehandel samt ångbåtsbryggan "Linanäs brygga" dit dina gäster anländer om de tar Waxholmsbåten från Grand hotell i Stockholm eller från Waxholm med kanske en god middag ombord. Här finns gästhamn med flera gästplatser för båtar och kanske även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång.

Vid Ljusterö Torg finns en välsorterad mataffär Tempo som har både posthantering, tobak, spel och ATG samt systembolags- och apoteksservice, hanterar även hemleverans. Här finns även Ljusterö Krog, ett antal små butiker, en uteservering med Thai-mat och take away samt Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

På ön finns golfbana och kajakuthyrning. Vid den gamla vackra träkyrkan finns förskola och grundskola upp till 9:an, ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Vid färjeläget finns grillkiosk och bensinstation. Både taxirörelse samt sjötaxi finns.

Till Ljusterö kommer man både med bil och buss via den turtäta bilfärjetrafiken. Avstånd från Norrtull till färjeläget ca 5 mil, ca 45 minuters bilresa samt ca 18 km norr om Åkersberga. Busshållplats 500 m från fastigheten.

Busslinje 626 från Danderyds sjukhus T-banestation, framför allt i rusningstid, går via Åkersberga till Ljusterö. Man kan även parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd. Busslinje 620 och 621 avgår från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276. Tidtabell www.sl.se

Den naturnära skärgårdsmiljön har gjort Ljusterö till en populär ö. Här finns det ca 1 800 bofasta och många fritidsboende. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda, ca en timmes bilfärd, gör det även enkelt att ta sig hit eller vidare ut i världen.

Med tillgång till många olika former av fritidsaktiviteter, såsom golf, tennis, idrott samt båt- och badliv, kan man utöva olika aktiviteter i närområdet. Här kan man också hyra cyklar, vandra, bada från klipporna, ta med sig matsäck och sätta sig och njuta av den fantastiska utsikten över havet.

Det finns många badplatser över hela Ljusterö. Längst ut på idylliska Östra Lagnö finns ett naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen.

Ön Ljusterö, som är den största ön utan broförbindelse i Stockholms skärgård, har en historia sedan 1700-talet som handlar uteslutande om näringarna jordbruk, jakt och fiske. Fisket var till en början den viktigaste försörjningen eftersom närheten till fiskerika vatten skapade stora möjligheter för just fiske. Idag finns det fortfarande några aktiva bönder och det är ett naturligt inslag med fiske på Ljusterö för både boende och turismen.

Välkomna till populära skärgårdsön Ljusterö !

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Kjell Johansson

Kjell

Se detta objekt på mäklarens hemsida