Ljusterö

Östra Sundviksvägen 17

En barnvänlig oas om 4 600 m² med skogen som granne och närhet till havet. En gårdskänsla med 5 byggnader varav två bostadshus.

4 500 000 sek

Stockholms län

 • BOYTA

  70 kvm
 • TOMT

  4600 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1977
 • RUM

  4

Om bostaden

Vi befinner oss på populära Ljusterö ca en timmes bilresa från Stockholm, via den turtäta avgiftsfria färjan som går dygnet runt. Busshållplats finns inom ca 1,5 km från fastigheten. Man kan även ta Waxholmsbåten från Grand hotell i Stockholm eller från Waxholm med kanske en god middag ombord.

Härligt familjeställe vid vägens slut som omges av uppvuxen grönskande natur. Den generösa barnvänliga naturtomten om 4 600 m² har härliga släta berghällar, fruktträd, rhododendron och syrener. Här bor man helt ostört utan insyn med ett fridfullt läge intill fina strövområden, skog, natur, hav, fågelkvitter och havet - allt man kan önska sig finns precis runt knuten även en egen obebyggd ö som är till salu.

Vill passa på att ge information om familjens obebyggda ö strax utanför som även den ska försäljas - pris endast 1,5 milj då strandskyddet motverkar bygglov.

På tomten finns ett rejält f d permanentbebott hus, gästhus, bastuhus med dusch, relaxrum med kök och ett separat förrådsrum, garage, pumphus, virkesförråd samt stor förrådsbyggnad med bl a vedförvaring. Fastigheten har mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Njut av att ha tillgång till ditt eget skafferi av lingon, blåbär och svamp. Huset omges av skog vilket ger ett helt insynsskyddat läge. Närhet till badstrand. Finns också klippbad och småbåtshamn med bryggor som man också kan bada ifrån.

Här infinner sig lugnet så fort du stannar bilen på den stora parkeringsytan vid garaget.

Huset som uppfördes under 70-talet är väldigt privat beläget med ett insynsskyddat läge på en liten höjd. Totalarea 76 m², 4 r o k, duschrum med wc, handfat, tvättmaskin samt fönster. Rymligt kök och sällskapsrum i fil med fina trägolv samt braskamin. Det stora köket med matplats har gott om arbetsytor och det man önskar. Både kök och sällskapsrum har stora fönster med bra ljusinsläpp. Köket har dessutom utgång till altan och tomten. Därtill kommer två sovrum med gott om garderober, finns ytterligare ett rum som kan bli sovrum. Ny el och vvs är installerat 2019.

I direkt anslutning till huvudbyggnaden finns ett gästhus om 40 m², 2 r o k samt f n ett oinrett bad/duschrum. Ny el och vvs är installerat 2019.

Det sköna vedeldade bastun har dusch, relaxrum med kök och en altan där man sitter och svalkar sig efter bastun, här finns även ett separat förrådsrum i denna byggnad.

Vid Åsättra Brygga ca 1,5 km från fastigheten, som även är slutstation för SL-buss, finns en glasskiosk och härifrån avgår även vissa linjer med Waxholmsbolaget, bland annat till Nässlingen, Husarö och Möja. Här utanför väntar en vacker fjärd och en ljuvlig skärgård med populära Ingmarsö, Äpplarö och Nässlingen några distans bort.

Vid Ljusterö Torg finns en välsorterad mataffär Tempo och en populär Ost & Deli butik .Här finns även Ljusterö Krog, ett antal små butiker, en uteservering med Thai-mat och take away samt Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

I Linanäs kan man möta sommarens puls med aktiviteter, ett flertal restauranger, sjömack med diversehandel samt ångbåtsbryggan "Linanäs brygga" dit dina gäster anländer om de tar Waxholmsbåten från Grand hotell i Stockholm eller från Waxholm med kanske en god middag ombord. Här finns gästhamn med flera gästplatser för båtar.

På ön finns golfbana och kajakuthyrning. Vid den gamla vackra träkyrkan finns förskola och grundskola upp till 9:an, ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Vid färjeläget finns grillkiosk och bensinstation. Både taxirörelse samt sjötaxi finns.

Till Ljusterö kommer man både med bil och buss via den turtäta bilfärjetrafiken. Avstånd från Norrtull till färjeläget ca 5 mil, ca 45 minuters bilresa samt ca 18 km norr om Åkersberga.

Busslinje 626 från Danderyds sjukhus T-banestation, framför allt i rusningstid, går via Åkersberga till Ljusterö. Man kan även parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd. Busslinje 620 och 621 avgår från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276. Tidtabell www.sl.se

Den naturnära skärgårdsmiljön har gjort Ljusterö till en populär ö. Här finns det ca 1 800 bofasta och många fritidsboende. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda, ca en timmes bilfärd, gör det även enkelt att ta sig hit eller vidare ut i världen.

Med tillgång till många olika former av fritidsaktiviteter, såsom golf, tennis, idrott samt båt- och badliv, kan man utöva olika aktiviteter i närområdet. Här kan man också hyra cyklar, vandra, bada från klipporna, ta med sig matsäck och sätta sig och njuta av den fantastiska utsikten över havet.

Det finns många badplatser över hela Ljusterö. Längst ut på idylliska Östra Lagnö finns ett naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen.

På ön finns flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid Ljusterö Lekland, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Ön Ljusterö, som är den största ön utan broförbindelse i Stockholms skärgård, har en historia sedan 1700-talet som handlar uteslutande om näringarna jordbruk, jakt och fiske. Fisket var till en början den viktigaste försörjningen eftersom närheten till fiskrika vatten skapade stora möjligheter för just fiske. Idag finns det fortfarande några aktiva bönder och det är ett naturligt inslag med fiske på Ljusterö för både boende och turismen.

Buss 621 från Norrtälje till Ljusterö vägskäl och sedan buss nr 626 till Åsättra brygga.

Välkomna till denna idyll på populära skärgårdsön Ljusterö !

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Kjell Johansson

Kjell

Se detta objekt på mäklarens hemsida