Nösund

Lyr-Brevik 434

7 250 000 sek

Västra Götalands län

  • BOYTA

    172 kvm
  • TOMT

    7165 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1979

Om bostaden

Välkomna till en sagolik fastighet där hela släkten ryms. En fridfull oas belägen på Lyr; sydväst om Orust. Linfärjan tar er över sundet och efter en kortare bilfärd når ni fram till adressen Lyr-Brevik 434 - ett paradis på ön där allt vad heter vardagsstress och måsten rinner av i ögonblicket ni kör innanför grindarna. Det är inte bara en adress på ön - det är en fristad för er som uppskattar lugnet och tystnaden, tid med familj och vänner, varierande promenader och salta bad.

Pricken över i:et är givetvis sjöboden och den stora bryggan som nyttjas enligt servitutet man delar med en granne - dryga 600 meters promenad ifrån bostaden längs områdets härliga mix av fritidshus och permanentbostäder. Sjöboden och bryggan är definitivt något utöver det vanliga med stort altandäck som möter berget och en 25 meter lång brygga med båtplatser för djupgående båtar och flertalet badstegar. Utöver detta finner ni givetvis både sandstränder, vikar och klippor att variera med, men gissningsvis spenderas sommardagarna nere vid sjöboden. Skyddat, soldränkt och fullkomligt drömlikt.

Ytorna finns onekligen där, både in- och utvändigt! Ett gediget, rymligt och genomgående renoverat bostadshus om 172 kvm med möjlighet till hela 5 sovrum. Utöver det - en komplementbyggnad intill som huserar garage, vedbod och gästhus med badrum, pentry och inredd vind med gott om plats för en övernattande familj.

Bostadshuset lämnar mycket lite att önska med en genomtänkt planlösning, ett stort vardagsrum med braskamin, fyra till fem sovrum, badrum och gästtoalett, en rymlig balkong och stort altandäck samlat åt söder. Skyddat ifrån västanvindarna, omfamnat av naturen och badandes i sol. Komplementbyggnaden som är väl tilltagen i storlek lämpar sig ypperligt för generationsboende - där löper altandäcket i vinkel och erbjuder även en vedeldad badtunna - bli inte förvånade om familjen eller vännerna förlänger sin inbjudan.

Trädgården består idag av en lätthanterlig, plan gräsmatta som inbjuder till både sport och lek och om ni gillar att påta i jorden finns här plats för både potatis- & grönsaksodling invid fruktträd, buskar och vackert högresta träd. Ja, plats finns ju därtill för både fotbollsmål, studsmatta, swimmingpool och kubbspel på den stora tomten som är befriad ifrån vidare insyn men med grannskapet på behagligt avstånd.

Njut av lata stunder på altanen efter en dag på havet till naturens egen orkester av fågelkvitter. Njut också av grillkvällar i goda vänners lag eller ta en cykeltur ut till restaurang Bryggvingen och deras fiskaffär. Lyr-Brevik 434 erbjuder inte bara en underbara somrar i Bohuslän när det är som bäst - adressen erbjuder också rogivande höst- och vinterdagar då det är helt stilla, tyst och lugnt. Dagar som bjuder på krispig lätt luft och snö som knarrar under skorna. När ni kommer hem från promenaden eller vinterbadet tänder ni kanske en brasa och njuter av en kopp varm choklad med barn- och barnbarn kring.

Ett tillfälle som sällan presenteras och ett absolut måste att uppleva på plats. Välkomna!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Stephanie Wehage

Orust

Se detta objekt på mäklarens hemsida