Gullholmen

Grindebacken 551

15 000 000 sek

Västra Götalands län

  • TOMT

    893619 kvm

Om bostaden

Nu ska vi tillåta oss att drömma - och här är inga drömmar för små. Ut mot västerhavet - där vattnet är glasklart och luften är fri har vi den stora äran att förmedla inget mindre än ett paradis. Invid välkända fiskeläget Gullholmen finner ni Härmanö; ett av Bohusläns största naturreservat med bland de vackraste miljöer vi har, och närmare bestämt belägenhetsadressen Grindebacken 551. Välkomna ut till karga klippor, vilt vatten, ängar och hagar, öppna landskap och över 500 meter ren strandlinje invid havets E6:a.

Om ni så väljer att komma ut med egen båt eller med färjan över till Gullholmen är välkomnandet slående vackert - inom fastighetens gränser finner ni den finaste sandstrand ni kan tänka er som omger ett tilltaget bryggdäck med muddrad ränna. Fastigheten som vi har äran att presentera är nämligen helt unik i sitt slag; totalt 89 hektar av Härmanö. Era 89 hektar innefattar bland annat Grindebackens lena sandstrand, ekonomibyggnader längs strandlinjen med möjlighet till egen verksamhet, sjöbod och brygga, möjlighet till djurhållning, jakträtt och fiskerätt. Ska vi detaljera oss ytterligare finner ni även ett par mångåriga jordkällare, en ek som sägs vara runt 500 år gammal och förstås möjligheten att välja en ny badklippa varje morgon året om.

Så nu blundar vi för en stund och låter drömmarna framträda. Ska vi utveckla verksamheten som nuvarande ägare tidigare haft? Ja, då ska vi dela med oss av paradiset och duka upp för café- och restaurangverksamheten på bryggdäcket eller i verksamhetshuset. Här har funnits fullständiga rättigheter och specialiteten har varit allt ifrån krabbpaj och matig meny till hembakt; oerhört uppskattat av alla stamgäster. Inte minst barnfamiljerna som njutit av miljön med barnen lekandes på stranden, öborna som kommer förbi på en kall dryck med skönsång av trubadurer eller de som uppskattar vandring och behöver en välförtjänt vätskepaus.

Måhända utvecklas ett koncept med ostronservering där kunderna själva får upplevelsen att raka upp de egna delikatesserna, med bubblande belöning efteråt..? Båtturer, kajak- eller SUP uthyrning? Det kan likväl vara så att ni drömmer om djurhållning och att få vara ett med naturen - mitt i lugnet, tystnaden och ljuset. Uppskattningsvis 85,5 hektar av de 89 är impediment i form av bohuslänskt berg med betesmark i dalar, övriga 3,5 ha slåtterängar. Marken som tillhör behöver inte kännas betungande, utan kan vårdas genom Västkuststiftelsen. Här har även bedrivits jordbruk för de av er som drömmer om djurhållning med får, kor eller hästar.

Verksamhetshuset restes 2005 och står vackert falurött i två våningar, är uppskattningsvis 95 kvm i boarea och fullt utrustat med indraget fiber. Personalbostaden intill är ca 30 kvm i ett plan med sovloft därtill och byggdes -08, utrustat med trinett och WC. Välkomna ut till ljuva Härmanö och den unika kontrasten av Bohusläns största naturreservat intill Sveriges mest tätbebyggda ö; Gullholmen. Ta kontakt med ansvariga mäklare och tillåt oss presentera Grindebacken närmare - en plats på jorden som helt enkelt måste upplevas!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Stephanie Wehage

Orust

Se detta objekt på mäklarens hemsida