Orsa

Fryksås 226

7 200 000 sek

Dalarnas län

 • BOYTA

  160 kvm
 • TOMT

  1110 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1980
 • RUM

  4

Om bostaden

Med ett drömlikt läge saluförs snart denna fantastiska timmervilla med gångavstånd till längdskidspår och mysiga caféer. Enastående utsikt mot Orsasjön som bjuder in naturen hela vägen in i vardagsrum och kök. Huset erbjuder idag två sovrum varav ett med en vacker kakelugn samt separat toalett. Sommartid finns motionsspår, cykling och vandring i den vackra naturen. En perfekt familjeanläggning sommar som vinter, för dig som letar efter ett lugnare område med storslagen natur utanför dörren för både ett fritids-och permanentändamål.

Bostaden har exklusiva materialval och ger ett pampigt intryck direkt vid dörren. Allrummet har en öppen planlösning mot köksdelen och här finns generösa ytor att njuta och umgås på med hela familjen, dels runt matbordet och i soffgruppen framför brasan. Interiören är vitmålad och luftig tack vare takhöjden som går enda upp till nock. Från vardagsrummet samt badrummet når huset fantastiska altan i sydläge som passar perfekt för en trevlig hemma-afterski med något varmt i handen under senare delen av vintern.

Utöver själva huvudbyggnaden återfinns ett gästhus om 70 kvm med kök, vardagsrum, sovrum med en öppenspis, badrum med bastu. Här finns goda uthyrningsmöjligheter för dig som vill finansiera ditt fritidsboende genom uthyrning.

Fryksås Fäbod har en delvis gammal bebyggelse med anor från 1500-talet. Fäboden ligger 503 meter över havet och bjuder på en storslagen utsikt över Siljansbygden. Här passerar en etapp av den 34 mil långa Siljansleden för vandrare. Det finns även andra markerade vandringsleder samt cykelleder under sommaren och fina skidspår på vintern.

En idyllisk miljö med otaliga traditionella aktiviteter, som majstångsresning på flertal platser och dagar, folkmusik, sång och dans för både barn och äldre, samt de utpräglade folkdräkterna från de lokala byarna som är unikt för Dalarna. I Fryksås finns boende i form av hotell och stugor samt café och två restauranger med fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Jonathan Kullberg

Länsförsäkringar

Se detta objekt på mäklarens hemsida