Vintrosa

Rastorp 1

3 995 000 sek

Örebro län

 • BOYTA

  104 kvm
 • TOMT

  13840 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1978
 • RUM

  3

Om bostaden

Välkommen till Rastorp 1, en charmig och mångsidig fastighet som erbjuder en unik livsstil på landsbygden. Denna egendom är full av potentiella möjligheter och passar perfekt för dem som söker lugn och ro i en naturskön miljö.

Luft/vattenvärmepump installerad September 2023 (samkörs med befintlig vedpanna).

Fiberinstallation pågång.

Boningshuset erbjuder en totalyta om 168 kvm. Här finns 2 sovrum och ett vardagsrum med en fantastisk panoramavy över den vackra golfbanan och det lugna vattendraget. Du kan verkligen njuta av naturens skiftande skönhet genom fönstren året om.

Här finner du även ett charmigt kök och ett badrum som har behållit sin ursprungliga stil från 1978. Den rustika och autentiska atmosfären skapar en unik känsla, och du har möjlighet att antingen behålla den nostalgiska stilen eller uppgradera den efter dina egna preferenser och personliga smak.

I vardagsrummet finns också en Kasset Keddy som installerades på 90-talet, har inte använts sedan 2000.

Exteriört har huset ett plåttak, målad träfasad från 2016 och lackerade plåtrännor. Fönstren är utrustade med 3-glas, vilket ger en bra isolering och energieffektivitet. De flesta fönstren är original från 1978, medan några byttes ut 1989.

Vattenförsörjningen kommer från en djupborrad brunn, som installerades 1980 och sträcker sig hela 78 meter ner i marken. En filteranläggning är på plats för att ta bort järn, mangan och kalk och säkerställa att vattnet är av bra kvalitet.

Avloppet är utrustat med en trekammarbrunn med infiltration, som byttes ut 2017.

För uppvärmning finns en Gasell-vedpanna med en effekt på 35 kW. Dessutom finns det två ackumulatortankar med en kapacitet på 750 liter var, vilket gör att du alltid har gott om varmvatten tillgängligt.

På fastigheten finns även två stycken garage samt en gäststuga om cirka 45 kvadratmeter med kök, avlopp och vatten framdraget. Gäststugan byggdes 1973 och ett av garagen tillbyggdes 1985.

Förutom huvudbyggnaden, gäststugan och garagen finns även en "Timmerstuga" eller härbre med en intressant historia då den transporterades hit på 50-talet.

Denna fantastiska fastighet erbjuder inte bara ett vackert hem och en idyllisk miljö, utan även ett stall för dina hästar.

Stallet är byggt under 1990-talet och är i gott skick. För närvarande finns det två boxar som ger utrymme för dina hästar att sträcka ut sig och trivas. Dessutom finns det en praktisk sadelkammare med vatten, vilket gör det enkelt att sköta om din utrustning och hålla den i bra skick. Det finns även möjlighet att utöka antalet boxar i stallet. Med de befintliga dimensionerna på 3,5 meter bredd, 2,9 meter djup och 2,4 meter takhöjd finns det potential för att skapa en tredje box om så önskas.

Mycket goda möjligheter till utbyggnation, då fastigheten är belägen utanför detaljplan i ett eget läge med en totalyta om 13 840 kvm. Här kan du låta din kreativitet flöda och förverkliga dina visioner.

Som närmaste granne finner vi Lannalodge Golf Resort som är en populär golfanläggning i området. Resorten är omgiven av en naturskön miljö med gröna fairways och frodig vegetation. Golfbanan är välskött och erbjuder en utmanande spelupplevelse för både erfarna golfare och nybörjare. Utöver golfbanan finns det faciliteter som restaurang och klubbhus där besökare kan koppla av efter spelet.

Vintrosa är en by belägen i Vintrosa socken, strax utanför Örebro. Omgivningarna präglas av den svenska landsbygden med vidsträckta fält, gröna ängar och skogar. Här kan man uppleva den fridfulla atmosfären och njuta av den vackra naturen.

Omgivningarna kring Vintrosa och Lannalodge Golf Resort erbjuder också andra aktiviteter och sevärdheter. Man kan ta långa promenader eller cykelturer i den vackra naturen och utforska närliggande skogar och sjöar. Det finns möjligheter till fiske och paddling på de omgivande sjöarna.

Vintrosa har också närhet till Örebro, en historisk stad med ett rikt utbud av butiker, restauranger och kulturella evenemang. Här kan man utforska stadens sevärdheter, besöka museum och ta del av det pulserande stadslivet.

Missa inte chansen att uppleva denna unika fastighet med alla dess fördelar. Kontakta Erik Lejon för att boka din visning och ta steget mot att förverkliga din dröm om det naturnära boendet!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Erik Lejon

Lejons

Se detta objekt på mäklarens hemsida