Lingbo

Långnäset 15

Nu finns ett unikt tillfälle att förvärva en magnifik sjötomt på hela 34 789 kvm med avskilt, privat läge på Långnäsudden vid sjön Lingan.

2 500 000 sek

Gävleborgs län

  • TOMT

    34789 kvm

Om bostaden

Nu finns ett unikt tillfälle att förvärva en magnifik sjötomt på hela 34 789 kvm med avskilt, privat läge på Långnäsudden vid sjön Lingan. Stället har varit i samma släkts ägo i över 100 år, men är nu till salu. Här kan du förverkliga din dröm om att skapa ett sjönära boende med sann livskvalité. De stora markytorna och långa strandlinjer i både syd- och västläge ger många utvecklingsmöjligheter. En riktig pärla!

Tomten omfattar bland annat tre egna uddar med ett förstklassigt läge. På den första udden finns en gedigen knuttimrad stuga i västerläge som har varit ett fritidsboende sedan 1920-talet. Huset har ett fritt, högt läge med en vidsträckt panoramautsikt över sjön och magiska solnedgångar. De två andra uddarna ligger nedanför och har en platt topografi. Den tredje udden har dessutom en lång strandlinje i både syd- och västläge. Naturen och stämningen på uddarna kan närmast beskrivas som sagolik med perfekta möjligheter till utveckling och skapande. Här är det endast fantasin som sätter begränsningar!

Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område vilket ger en större flexibilitet vid eventuell avstyckning/delning eller nybyggnation. Fiber är på gång i området och planeras finnas på plats innan årets slut.

Den stora, attraktiva naturtomten har omväxlande både sjönära, plana ytor och höjden med panoramavyn där timmerstugan är belägen. Här finns en rik flora och fauna med björk, tall, blomster och blåbärsris. Klipphällar samsas med gräsytor, ljung, lövskog och vackra gläntor med vitsippor. Här finns också en skyddad vik i öster, där man förr i tiden tog sitt morgondopp från bryggan och där man förtöjde båten. Båten kan också förtöjas nedanför huset på andra sidan höjden. Sjön ger fina möjligheter till fiske både sommar- och vintertid för den intresserade. Tomten har sol från morgon till sen kväll. Här lever man på en unik och vacker plats.

I den knuttimrade stugan belägen på höjden är utsikten över sjön svårslagen. Här finns i öppen planlösning stugans kök, matplats och allrum med en gedigen gjutjärnskaminen i den öppna spisen. I anslutning till allrummet finns ett välplanerat sovutrymme med fyra bäddar. I hela stugan finns ett vackert trägolv, liksom på loftet/vinden där det förr i tiden också fanns sovplatser under takåsarna. Utanför huset finns plats för utemöbler, grill och utomhuskök.

Denna fritidsbostad passar både dig som vill ha ett spännande projekt med många olika möjligheter att utveckla och dig som vill logga ut för ett ögonblick, väcka liv i din kreativitet och som söker enkelheten. Kanske lockas du av fiske i det klara vattnet och att få tillaga din fångst i det öppna uteköket eller olika typer av vattensporter. Kanske vill du skapa en vacker oas med egna odlingar och söker en plats för rekreation och fullständig sinnesro.

Fastigheten ligger bara några minuters bilväg från den lilla idylliska byn Lingbo, där det vilar ett lugn. Här börjar Hälsingland, som är känt för sina naturupplevelser i form av bland annat ett rikt fiskeliv, vandringleder, hälsingegårdar och välbevarade badplatser.

Om du mot förmodan blir mättad på lugn och ro når du på mindre än 20 minuter Ockelbo som bjuder på en rad sevärdheter och besöksmål. Här ligger bland annat en av Sveriges vackraste parker, Wij trädgårdar, som med flera andra aktörer i Ockelbo erbjuder lokalproducerad och ekologisk förtäring, direkt från jord till bord med en smakupplevelse utöver det vanliga. I Ockelbo finns också flera affärer, kaféer, restauranger och matbutiker när förråden behöver fyllas på.

Lingbo med omnejd är populärt för fritids- och permanentboende för Stockholmare och Uppsalabor. Till fastigheten tar det mindre än 2,5 h med bil från Stockholm och bara 1 h och 50 minuter från Uppsala. Det finns också möjlighet att, som många pendlare i Lingbo, ta tåget från Stockholm till Gävle och därefter pendeltåget till Lingbo; en resa på ca 2,5 h. Pendeltåget mellan Gävle och Lingbo tar drygt 30 minuter.

Välkommen med din intresseanmälan!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Per Bonnevier

Sandviken

Se detta objekt på mäklarens hemsida