Nynäshamn

Lyktstigen 5

Snart till salu! Sjötomt med egen brygga belägen i ett eftertraktat västerläge ute på skärgårdsidyllen Oxnö.

7 995 000 sek

Stockholms län

 • BOYTA

  56 kvm
 • TOMT

  3350 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1947
 • RUM

  3

Om bostaden

Fantastisk sjötomt belägen på en lugn återvändsgata med ett svårslaget västerläge vilket innebär sol från morgon till sent inpå kvällen. En vacker och rofylld skärgårdspärla med plats för både gäster och familj. Här erbjuds allt för en lyckad skärgårdssemester. Lata sommardagar i solstolen, bad från egen brygga, svalkande kvällsdopp med efterföljande bastu och massor av rolig sommarlek på fastighetens stora plana gräsytor. Här finns även möjlighet att förtöja båt vid den egna bryggan i den lilla marinan som säljaren låtit muddra. Önskar ni förtöja en större båt finns plats för detta vid grannfastighetens brygga (servitut). Mitt emot fastigheten ligger välbesökta och populära Tottnäs Rökeri där ni lägga till med båten för att handla med er rökt fisk och andra goda delikatesser tillbaka till stugan.

Oxnö är ett sommarparadis dit fler och fler väljer att flytta ut permanent eftersom de goda kommunikationerna möjliggör en fungerande vardag med pendling och familjeliv. Stockholm nås smidigt med bil på 45 minuter och till Nynäshamn tar det endast 10 minuter. Buss 852 tar er bekvämt från Oxnö till Nynäshamn station där pendeltåget mot Stockholm sedan ansluter.

Fastigheten i sig är vackert kuperad med en uppvuxen och grönskande trädgård. Här växer ett stort antal prydnads- och bärbuskar, fina blomstrande träd och sommarblomster i regnbågens alla färger. Oinbjudna djur hålls borta tack vare det stängsel som omgärdar fastigheten.

Nere vid strandkanten finns en stor gräsyta som lämpar sig väl för sommarens alla lekar. Här kan barnen spela kubb och fotboll medan ni vuxna dukar upp inför kvällens grillmiddag ute på bryggan.

Intill bryggan ligger en inhägnad odlingsgård med växthus och diverse odlingsland. En riktig oas för den trädgårdsintresserade. Här finns alla möjligheter för att skapa ett mer självförsörjande liv. Era egenodlade grödor kan ni förvara i jordkällaren som är belägen i nära anslutning till odlingsgården.

Intill strandkanten har nuvarande ägare låtit muddra upp en mini marina där ni kan bada och lägga till med en mindre roddbåt. Önskar ni förtöja en större båt finns servitut som tillåter detta på grannens närliggande brygga.

Vidare på fastigheten ligger en mysig bastustuga med loungedel och mysig punschveranda med glaspartier som vetter ner mot vattnet. Ett perfekt ställe att umgås- och koppla av på efter ett svalkande kvällsdopp i det blå.

Har ni gäster på besök finns en mysig och isolerad gäststuga stor nog att rymma flertalet sängplatser. Även gäststugan värms upp via luft/luftvärmepump. Frukosten kan era gäster avnjuta på den intilliggande uteplatsen.

Högst upp på fastigheten ligger ett hemtrevligt boningshus med inglasad veranda på entrésidan och uteplats under tak på baksidan. Ett hus med stor charm och hög potential som värms upp via luft/luftvärmepump och täljstenskamin.

På fastigheten finns även carport och en jordkällare samt en stor förrådsbyggnad med torrdass och ett fuktsäkert förvaringsrum där ni kan förvara exempelvis stolsdynor och andra textilier.

Känner ni för att utforska närområdet rekommenderas att fortsätta ut till natursköna Torö som har mycket att erbjuda. Utöver alla fina badställen finns en mysig Lanthandel, fik, vackra Torö kyrka och två populära resmål, naturreservatet Ören och Torö Stenstrand som är känt som ett av Sveriges bästa surfställen. I slutet av ön ligger även en mysig och välbesökt krog ute på Ankarudden. Härifrån avgår även reguljär båttur ut till Landsort (Öja).

Kontakta ansvarig mäklare om du är intresserad av en förhandsvisning.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Elin Norin

Länsförsäkringar

Se detta objekt på mäklarens hemsida