Yxlan

Hästskovägen 21

2 500 000 sek

Stockholms län

 • BOYTA

  113 kvm
 • TOMT

  3265 kvm
 • BYGGNADSÅR

  2004
 • RUM

  4

Om bostaden

Välkommen till Hästskovägen 21 på natursköna Yxlan och denna 1,5-plans villa med åretruntvatten från egen borrad brunn, bdt-avlopp och med direkt närhet till Furusundsleden! En unik chans att förvärva denna havsnära fastighet i vacker skärgårdsnatur med endast fem minuters promenad till bad, brygga och bastu.

Fastigheten tillhör Norrskogens tomtområde och har en 3265 kvm stor naturtomt som är bebyggd med ett bostadshus, gäststuga med förråd- och verkstadsdel samt ett garage. För mer information om Norrskogen, besök gärna Norrskogens hemsida http:/www.norrskogen.se.

Ett charmigt och mycket välisolerat hus från 2004 med låg uppvärmningskostnad tack vare den enastående gjutjärnskaminen. Här får familjen gott om utrymme med två vardagsrum/allrum samt möjlighet till tre sovrum då bostadens stora sovrum på övervåningen kan delas av till två. Fler sängplatser finns att tillgå i gäststugan.

Fastigheten ligger med ett lugnt och ostört läge där den trevliga altanen lätt blir den självklara platsen för både vila och umgänge. Sommarens alla måltider kan ätas utomhus om så önskas och om vädret tillåter då det finns plats runt huset för flera sittgrupper som man bekvämt alternerar emellan allt eftersom solen förflyttar sig. Kanske drömmen om en badtunna under en stjärnklar himmel kan bli verklighet för fastighetens nya ägare då tomten är en insynsskyddad naturtomt . Bedårande, vackra Furusundsleden ligger på bekvämt badrocksavstånd till denna fastighets tilltalande läge där både bad, brygga och bastu finns!

Huvudbyggnaden är trevligt planerad med en hall med golvvärme, kök, vardagsrum, sovrum samt duschrum på entréplan. Köket är funktionellt med en inbjudande matplats vid fönster. Vardagsrumsdelen har ljusinsläpp från tre väderstreck och är hemtrevligt där kvällsmyset har sin självklara plats i soffan framför den värmande gjutjärnskaminen. Duschrummet är helkaklat och har förutom duschhörna även golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Övervåningen erbjuder ett allrum med charmigt tak, ett stort sovrum som går att dela av till två mindre samt ett blivande duschrum som behöver färdigställas.

På tomten finns även en gäststuga samt garage. Gäststugan har el indraget och rymmer förutom pentry och allrum även en mycket praktisk verkstad/förrådsdel. Garaget är i dagsläget oisolerat men material finns för att färdigställa bl a isoleringen. El är indraget och och vatten är framdraget.

Tomten har ett soligt läge där morgonkaffet med fördel intas i morgonsolen och med kvällssol på den andra sidan av huset kanske något gott från grillen lockar. En blåbärspaj till eftermiddagskaffet med blåbär från tomten är en lyx att njuta av veckans alla dagar. På tomten finns även lingon och smultron och skogarna runtomkring är ett lystmäte för svampälskaren. Tomten passar utmärkt för den odlingsintresserade och har plana ytor för lek och bus.

Samfällighetens badplats, brygga och bastu är belägen i en vik från Furusundsleden och finns endast ett par minuters promenad från fastigheten. Badplatsen och bryggan har fin utsikt över farleden och dess härliga båtliv. Upplev de magnifika kryssningsfartygen på nära håll och njut av alla fantastiskt vackra solnedgångar från första parkett.

Till Yxlan är det goda kommunikationsmöjligheter med endast ett par minuters färd med bilfärja från Furusund på fastlandet. Yxlan är en levande skärgårdsidyll med många bofasta invånare och både skola åk F-6 och förskola finns. På Yxlan finns många platser med oförglömlig utsikt och fantastiska möjligheter för härliga promenader, cykelturer samt bär- och svampplockning.

Vid färjeläget är den mysiga kiosken/närlivset belägen som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i den välsorterade och charmiga ICA-butiken på grannön Blidö dit man tar sig med ytterligare en bilfärja. Med en kort båtfärd eller bilfärjan över till idylliska Furusund på fastlandet finns det bekvämligheter som värdshus, gästhamn och hamncafé. Det finns även en året runt-öppen bensinmack/affär, båtmack, handelsträdgård och ångbåtsbrygga. Från ångbåtsbryggan går det turer ut i skärgården eller till Vaxholm och Stockholm. På nära båtavstånd finns också många öar att upptäcka och mysiga skärgårdskrogar såsom t ex Högmarsö, Lidö och Fejan.

Med bil från Stockholm tar det ca 1,5 timme att ta sig till fastigheten inkl bilfärjan från Furusund. Till Yxlan går det reguljär båttrafik dagligen under vår, sommar och höst. Det är även möjligt att åka buss till Yxlan (buss 632 och 634) med busshållplats nära Norrskogens tomtområde.

Varmt välkommen på visning till Yxlan och denna fastighet som bjuder på möjligheten att skapa ert drömboende i lantlig miljö med närhet till havet!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Maria Lindgren

Länsförsäkringar

Se detta objekt på mäklarens hemsida