Riala

Spersbodavägen 83 samt fastigheten Spersboda 1:226

4 995 000 sek

Stockholms län

  • BOYTA

    108 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1994
  • RUM

    5

Om bostaden

Nu har det blivit dags att förverkliga drömmen om en egen hästgård i vackra Roslagen i direkt närhet till Stockholm, Norrtälje och Arlanda.

Gå vidare till mäklarens hemsida för att se drönarfilm från fastigheterna och omgivningen!

Ni är varmt välkomna till Spersbodavägen 83 intill sjöarna Trehörningen och Largen. Här finns gott om behagliga ridvägar och den populära Roslagsleden är belägen ca 3 km från stallet. I Wira Bruk som ligger mindre än 4 km från huset finns bland annat en helgöppen restaurang och kafé med anor från 1700-talet. Här anordnas även olika evenemang som konserter, Wira spelen och en välbesökt julmarknad. Att ta sig till fastigheten är enkelt och från Stockholm tar det ca 50 minuter med bil. Till Norrtälje tar det ca 25 minuter med bil och till Arlanda ca en timme. I direkt närhet till fastigheten finns även busshållplats med avgångar mot Norrtälje och Åkersberga med buss 620.

Närheten till Bergshamra by ger bra förutsättningar för den permanentboende. Här finns omtyckta Länna Skola med klasser från förskolan upp till årskurs 9. Här finns även ICA-butik, bensinmack, vårdcentral, båtvarv och en kommunal badplats i Moreviken. Den närmaste skolan Riala skola erbjuder klasser från förskolan upp till årskurs 6 och fritidshem i lugn miljö.

Boningshuset är en välbyggd enplansvilla med källare. I huset finns fyra sovrum av bra storlek, ett väl tilltaget kök med öppna sociala ytor och utgång mot den stora altanen i sydvästläge med sol under både dagen och kvällen. Här finns stora möjligheter att inreda efter eget tycke och smak. För att ytterligare förbättra bostaden skulle det rekommenderas att man installerar en luft-vattenpump som ersättning för vedpannan som idag förser huset med värme via vattenburen golvvärme.

På området finns en samfällighet som under åren har varit aktiv och anordnat olika aktiviteter. Möjligheten finns bland annat att hyra en lada för festligheter, springa Spersbodaloppet och arrangera midsommarfirande på området. Tidigare anordnades även en uppskattad vandring där man besökte flera olika vikingagravar som finns i omgivningen. I närheten av huset finns en fin badplats med flytbrygga och vindskydd som är väldigt populär, framförallt bland barn. I Trehörningen är det härligt att fiska Gädda och Abborre i den lugna brisen.

I denna försäljning ingår de båda fastigheterna Spersboda 1:221 och Spersboda 1:226. Här nedanför följer information kring hur de båda fastigheterna är uppdelade:

Spersboda 1:221:

Typkod: Småhusenhet, bebyggd, 220.

Tomtyta: 3 412 kvm.

Huvudbyggnad: 1-planshus med källare, byggt 1994. Boyta 108 kvm. Biyta 43 kvm.

Gästhus 1: Mysigt gästhus beläget nordväst om huvudbyggnaden.

Gästhus 2: Gästhus med rum och loft sydväst om huvudbyggnaden.

Förrådsbyggnad/Garage: Äldre förvaringsbyggnad som även kan användas som garage.

Spersboda 1:226:

Typkod: Lantbruksenhet, bebyggd enbart med ekonomibyggnad, 122.

Tomtyta: 150 142 kvm.

Ekonomibyggnad (Stall): Stall med 3 boxar samt en mindre box. Intill stallet finns ett oisolerat sommarstall med ytterligare 3 boxar. Yta enligt taxeringsinformationen: 80 kvm.

Eftersom att de båda fastigheterna säljs tillsammans så uppmanas spekulanterna att tänka på detta i kontakt med banken för eventuellt lånelöfte. En tänkbar uppdelning av köpeskillingen kan vara:

Spersboda 1:221 3 250 000 kr och Spersboda 1:226 1 750 000 kr.

Ni är varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

William Lyman

Länsförsäkringar

Se detta objekt på mäklarens hemsida