Gräddö

Karlsrovägen 25

Arkitektritad modern skärgårdsdröm med underbar havsutsikt och soligt högt läge i populära Räfsnäs!

6 795 000 sek

Stockholms län

  • BOYTA

    141 kvm
  • TOMT

    2654 kvm
  • BYGGNADSÅR

    2017

Om bostaden

Arkitektritad modern skärgårdsdröm med underbar havsutsikt och soligt högt läge i populära Räfsnäs!

En del hustomter är så vackra att det är svårt att göra naturen rättvisa när man bygger hus. I det här fallet har man lyckats ovanligt bra med att få huset att smälta in i omgivningen. Samspelet mellan naturtomten med stora mjuka klippor och husets symmetriska utformning är fenomenal. Trädäcket som omger huset och ansluter till klipporna i kombination med fönsterdörrarna suddar ut gränsen mellan inne och ute varma sommardagar.

Genomgående materialval av högsta kvalitet så som vitoljade ekgolv, massiva trädörrar och natursten ger huset en gedigen karaktär.

Vardagsrummet med köket är husets hjärta med en vacker kakelugn omgiven av härlig takrymd. De stora fönsterpartierna mot havet och naturtomten inger ro. Köket med bänkskiva i natursten är lika vackert som praktiskt. Här kan man verkligen njuta av såväl lugna stunder med den lilla familjen som bjuda på stora kalas där man rymmer många gäster.

När du kliver in i huset genom huvudentrén möts du av det fina naturstensgolvet och platsbyggd förvaring. Men framförallt hänförs du av utsikten mot havet.

På nedre våningen ryms även det största sovrummet med eget badrum med dusch, toalett och handfat med vackert grönt marmorgolv. Garderobsrummet i sovrummet ger en effektiv förvaring. Gästrummet, eller kontoret om man så vill, har utsikt mot söder.

Badrummet med sitt vackra designbadkar i marmorkross samt marmorgolv ger en lyxig känsla. Från badrummet når du tvättstuga och teknikutrymme samt en ytterdörr till baksidan. I tvättstugan finns ethernetuttag om man önskar fjärrstyra värmesystemet.

På övervåningen ryms två yteffektiva sovrum med fönster mot väster samt ett allrum som nuvarande ägare nyttjat som arbets- och TV-rum. Notera det runda fönstret som ger ljusinsläpp genom vardagsrummet.

I den övre delen av den lättskötta trädgården närmast huset finns fruktträd, buskar och lättskötta perenner. Så som Rosor, syrener, pioner, jasminer & kroll-lilja. På den nedre delen av tomten närmare havet växer ängsblommor, hassel, ek och vildrosor. Den kuperade tomten erbjuder oändliga möjligheter för den trädgårdsintresserade att skapa en fantastisk trädgård.

Till Karslrovägen 25 är du välkommen att njuta av ett bekymmersfritt husägande med alla bekvämligheter som ett nybyggt hus erbjuder så som kommunalt VA, fiber, goda kommunikationer och närhet till affärer, mm på ett av Roslagens mest eftertraktade område, endast en timmes bilresa från Stockholm!

Båtplats & delägarskap i byalaget

Fastigheten har mantal i Refsnäs byalag (www.refsnasbyalag.se) vilket ger förtur i kön till båtplats. Utöver det förvaltar och ansvarar byalaget för gemensam egendom i form av samfälligheter så som Tunholmen, Hamnbacken, bryggor, byggnader, diken osv. Byalagets uppdrag är att vårda, värna och utveckla Refsnäs för våra delägare, övriga Refsnäsbor och för kommande generationers bästa. I Refsnäs är engagemanget stort för närmiljön och utöver nämnda byalag där fastigheten är medlem så finns det en engagerad fritidsförening (Refnäs fritidsförening) dit alla Refnäsbor är välkomna att bli medlemmar. Föreningen arrangerar midsomfirande, hamnloppis, byastädning, histriska vandringar mm. Även Sjöräddningen som har bas i Refnäs samt Refsnäs Hamnförening engagerar i byn.

Bygg mer. Om du vill!

Den stora tomten erbjuder goda möjlighet att bygga fler byggnader utan begränsningar då fastigheten ej belastas av begränsande detaljplansstyrning. Nuvarande ägare sökte och fick bygglov med strandskyddsdispens för pool och komplementbyggnad om 54 kvm för poolhus, bastu och carport. El finns framdragen till punkten för komplementbyggnaden. Se bygglovshandlingar "komplementbyggnad" för mer information.

Miljösmart hus med låga driftkostnader

Norrländska hustillverkaren Villa Varm från Piteå är inte känt för att vara billigast vid nybyggnation men däremot som en prisvärd kvalitetsleverantör som håller i längden. Materialval av högsta kvalitet så som vitoljade ekgolv, massiva dörrar, natursten mm. ger en gedigen och harmonisk karaktär. Villa Varm är en mindre husleverantör som bygger ett 30-tal hus per år men trots det ser man dem ofta som finalist när årets hus ska koras av tidningen "Allt om Villor&Hus". Som företagsnamnet antyder har det inte sparats på isoleringen vilket märks genom de karakteristiska djupa fönsterposterna som avslöjar att det är tjocka väggar. I kombination med modern teknik så som Luft/Vatten värmepump från IVT och ventilation med värmeåtervinning (FTX) så håller du huset varmt året runt med minimal miljöpåverkan och extremt låg energiåtgång. Nyttjar du den vackra kakelugnen för mer än bara mysiga stunder så sänker du dina energikostnader än mer. Se energideklaration under dokument för den teoretiska beräkningen. De faktiska siffrorna är till och med bättre. Eller vad sägs om dessa siffror; 3783 kWh (2020), 3 762 kWh (2019)? Med solceller skulle huset generera mer el än det förbrukar.

Fastighetsavgift/skatt

Fastigheten är skattebefriad i 15 år från att huset byggdes. Huset slutbesiktigades i december 2017.

Fiber

Huset är anslutet till Norrtälje stadsnät (Norrtälje Energi). Det är ett så kallat öppet nät vilket betyder att du som kund väljer fritt vilken tjänsteleverantör du vill ha med upp till 1000 MBIT/S (1000/1000).

Räfsnäs/Refsnäs/Rävsnäs

Ortsnamnet Räfsnäs stavas på olika sätt. Namnet syftar troligen på rev, undervattensrev, och borde då egentligen skrivas Refsnäs eller Revsnäs. Ibland ses även stavningen Rävsnäs.

I området hittar du idag blandad karaktäristisk skärgårdsbebyggelse med både äldre fastigheter och lite nyare hus med såväl fastboende som fritidshusägare.

Bara fem minuter norr om huset finns en fin och populär badplats bland ortsborna med vackra klippor och en liten barnvänlig sandstrand.

Vid Räfsnäs hamn kan du hoppa på en av många passbåtar som tar en vidare ut till Roslagens fantastiska skärgård. Missa inte att besöka Fejans krog under ledning av restaurangprofilen Pelle Lydmar som är ett populärt utflyktsmål en kort båttur bort och ännu närmare hittar du populära Lidö Herrgård. Hamnen är även en populär startpunkt för kanotister som vill ta sig ut i skärgården.

SL buss linje 631 trafikerar Räfsnäs hamn - Norrtälje vilket möjliggör kommunal resa hela vägen till och från Stockholm.

I Gräddö, 3 km dit, finns närmsta matbutik, café, bensin och grill mm. Där hittar du även en marina med allt du behöver för att serva motorbåten samt Kajak & Uteliv som erbjuder guidade turer, kurser, uthyrning och försäljning för den som gillar att ta sig fram på kajak eller stand up paddle, Till Stockholm är det cirka 9 mil nyligen renoverad motorväg. Skola finns vid Rådmansö kyrka, skolskjuts finns, och förskola finns i Gräddö och Södersvik.

Missa inte chansen att bli ägare till ett underbart skärgårdshus med strålande havsutsikt i ett av Roslagens mest eftertraktade område!

Varmt välkomna på visning!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Pernilla Ekestolpe

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida