NORA

Hitorp Gård "Christinelund"

Örebro län

  Om bostaden

  I historieböckerna beskrivs Hitorps Herrgård "Christinelund" enligt följande:

  "Denna tafla är sålunda på en gång storartad och leende utan att det hela vanställes af någon ful del"

  Nu saluförs Hitorps Herrgård Christinelund som är en synnerligen ståtlig pjäs om hela 1600 kvm med en intressant och fin historia invid Norasjön med sagolika vyer över sjön och Nora stad med den vackra kyrkan som ett stilfullt antikt smycke. Här är en herrgård som vårdats mycket varsamt och håller hög standard där stora insatser har bevarats de vackra originaldetaljerna. Parkliknande tomt om över hela 1,3 hektar. Chrisinelunds omgivning har genom historien beskrivits som naturskön och storslagen där byggnaden står på en betydlig höjd. En herrgård för den som vill samla familjen, stora släkten, bjuda in till pompösa fester eller driva någon form av verksamhet då huset har 13 dubbelrum och enorma salar för större tillställningar. Vacker fiskbensparkett från 1920 pryder golven, dubbeldörrar i original, takstuckatur och maffig öppen spis och ytterligare 8 stycken vackra eldstäder är bara några av de fint bevarade detaljerna vid denna gård. Herrgården passar ypperligt att driva verksamheten och erbjuder bl.a. konferenslokal, vinkällare, bröllopsvit, tennisbana och relaxavdelning. Invid Herrgården finns en lokal badplats med bryggor och möjlighet till båtplats.

  1876

  Den 1 maj 1876 lades grunden till mansbyggnaden vid Christinelund af den nya Häradshöfdingen Magnus Unger som skickades från Stockholm för att uppföra den på byggdes storartade byggnaden. Byggnadens längd är 96 fot och bredden mäter 56 fot. Stället är allmänt berömt för sin naturskönhet och har utsikt öfver den på andra sidan belägna staden Nora med dess prydliga kyrka.

  1989

  Monica Wiberg-Nordstrand gjorde 1989 en sällan skådad satsning då hon med all ekonomisk kraft såg till att Herrgården genomgick en synnerligen varsam renovering där originalskicket återskapades på ett smakfullt sätt. Renovering uppgick till svindlande 8 miljoner 1989 vilket återskapade karaktär och kvalitet som lever kvar än idag.

  Fakta:

  Bergvärme installerad 2021

  Falsat plåttak från 2008

  Garage 2006

  Omålad fasad 2019

  Fönster 2-glas 1988

  Kök Resturangkök

  Fasad Trä

  Rännor Lackerad plåt

  Inventarierna i hela huset ingår utöver personligt lösöre

  Hjärtligt välkommen att kontakta Lejon för privat visning av godset!

  Ta första steget mot ditt nya drömboende

  Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

  Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

  Ansvarig mäklare

  Erik Lejon

  Lejons

  Se detta objekt på mäklarens hemsida