Sörsjön

Horrmund Olsbo

SJÖLÄGE! Unikt tillfälle att förvärva en skogs- och lantbruksfastighet med spännande utvecklingspotential!

11 000 000 sek

Dalarnas län

  • BOYTA

    193 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1980

Om bostaden

Unikt tillfälle att förvärva en skogs- och lantbruksfastighet med spännande utvecklingspotential och bästa läge vid Horrmundsjön som ligger norr om Sälen. Endast ca 30 min bilresa till närmsta skidanläggningarna Lindvallen och Stöten!

Fastigheten har en total areal om ca 37 ha som till stor del består av fastland men också av fyra öar. Själva udden är en fantastisk oas för den som exempelvis skulle vilja bedriva en egen verksamhet i en ljuvlig tillvaro med skidorten Sälens stora utbud inom nära räckhåll. Möjlighet finns även att stycka av fastigheten.

På denna vackra udde finner ni totalt tre separata gårdar varav den äldre gården (Olsbo 18) omfattas av ett 1 1/2-plans boningshus med byggår 1904 och en boyta om ca 76kvm. Detta hus omringas av en större ekonomibyggnad (ca 300 kvm) , ett timrat uthus samt en äldre timmerstuga med tillbyggd förrådsdel. Vid strandkanten finner ni även tillhörande båthus samt två sjöbodar.

Olsbo 15 är bebyggd med ett trevligt och fräscht fritidshus (byggår 1980) med en boarea om 50 kvm + sovloft. Allrummet har murad öppen spis och utgång till solaltan. Stort kök samt ett sovrum med våningssäng och ett renoverat badrum med dusch. På sovloftet finns plats för dubbelsäng. Till denna gård tillhör även en friggebod /gäststuga och ett förråd. Vackert beläget mot sjön finner du även en större sjöbod med bastu.

Olsbo 17 består av ett enplanshus av enklare standard med en boarea om ca 67 kvm, byggår ca 1964 . Här finns två sovrum, allrum med öppen spis samt en enklare köksdel. Här finns även tillhörande förrådsbyggnad samt en charmig slogbod vid vattenkanten.

Fastigheten består av ett skifte med en totalareal om 37 ha varav 31 ha produktiv skogsmark med en bedömd bonitet om 4,2 m³sk/ha och skogsvolymen uppgår till ca 5 200 m³sk. Skogsbruksplan finns och är upprättad november 2021. Till fastigheten medföljer jakträtt för småvilt på Transtrands Besparingsskog om 1+2 jakträttsbevis.

Horrmundsjön har en yta på ca 12 km2 och är belägen ca 440 m ö h och inbjuder till underbar utsikt mot fjällen. Här erbjuds bland annat möjlighet till; Jakt, vinter - och sommarfiske, cykling, vandring, skoter, bad mm.

Avstånd med bil: 35 min till Lindvallens skidanläggning, 35 min till Stötens skidanläggning, 45 min till Sälens flygplats. Fulufjällets Nationalpark / Njupeskär ca 1 timme.

Kontakta Ludwig för intresseanmälan och mer information.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Ludwig Forsberg

Sälenmäklaren

Se detta objekt på mäklarens hemsida