Kristianstad

Helmershusvägen 61

3 885 000 sek

Skåne län

  • BOYTA

    88 kvm
  • TOMT

    1120 kvm
  • BYGGNADSÅR

    1909

Om bostaden

Lite mer än en mil nordost om Kristianstad finns en värld av sjöar som erbjuder stadsmänniskan natursköna miljöer och rofyllda vardagar. Med den tilltalande atmosfär som ett sjönära läge ger är det lilla och anrika samhället Ekestad idylliskt beläget längsmed norra Råbelövssjöns vackra natur. Området är historiskt känt för sina odlingar av äpplen och bär. Äpplen fördes hit av munkarna på Bäckaskog redan på 1100-talet. Här är det generellt gynnsamt att odla eftersom sjön naturligt minskar risken för frost. Under 1800-talet kom järnvägen till Ekestad som fram till 1969 hade två affärer samt ett posthus - numera privata bostäder med bevarad arkitektur. Med en befolkning, till antalet strax under hundra, är detta gamla stationssamhälle längs järnvägen idag ett synnerligen populärt sommarparadis med alla moderna bekvämligheter inom tio minuters bilfärd. Här hittar ni skolor, butiker och service i närbelägna Arkelstorp, Österlöv och Balsby. I Ekestads Folkets Hus arrangeras klassiska musikevent årligen med långväga gäster och världskända musiker i genrerna jazz, folk- och världsmusik. En annan populär attraktion bland lokalbefolkningen är byns omtyckta badstrand med tillhörande grillplatser och badbrygga. Det fiskas både abborre och gädda i Råbelövssjön som är en av Skånes renaste sjöar och på sina håll så djup som 11 meter.

Vintertid imponerar skidanläggningen Vångabacken som i folkmun är känd som "Skånes närmaste alp" - knappa milen ifrån Ekestad. Tre kilometer från byn finns även Villa Balsvik som är en kvalitativ livsstilsbutik med fokus på delikatess-gastronomi, kök och inredning. Vidare är vandringslederna och utsikterna över närbelägna Ivösjön lika många som vackra och spännande. Ja, det är sannerligen en liten by med omedelbar närhet till mycket.

Den höga livskvalitén i Ekestad är en av anledningarna till att byn blivit omtalad och efterfrågad för permanentboende. Den väldigt låga omsättningen av fastigheter i byn vittnar om invånarnas trivsel! Vackra sekelskifteshus med dekorativa finsnickerier intill Råbelövssjöns vattenbryn är få till antalet, vilket gör oss på Skandiamäklarna extra stolta att få presentera en sådant smycke med anor från 1890-talet! På fastigheten finns utöver boningshuset både varmgarage och väl tilltagen sjöbod vilka med fördel kan inredas till gäststugor. Den, mot sjön, lätt sluttande trädgården leder ned till en 30 m² stor brygga, för såväl angöring som sköna sommarkvällar. På väg ned till sjön finns både vatten och el framdraget vilket förenklar både trädgårds- och båtlivet. Via farstukvisten gör vi entré i bostaden som, på entréplan, har både sociala och öppna rum med kök, matplats och vardagsrum sammanhängande. Här finns också ett helkaklat gäst-wc samt farstu och möblerbart trapphus. En våning ner och vi är i den fräscha suterrängkällaren som rymmer ett stort helkaklat badrum med både badkar och duschhörna, tvättstuga samt förrådsrum. En svängd tjusig vitmålad trätrappa leder upp till ovanvåningen som huserar för bostadens sovavdelning bestående av ett drömlikt sovrum på gaveln och ett harmoniskt allrum där takkupan och magiska utsikten mot sjön är i fokus. I rum efter rum löper vitlaserade brädgolv som knyter samman rummen och skapar en enhetlig känsla samtidigt som ett mäktigt ljusinsläpp dansar in på släta vita väggar och tak vilka skänker bostaden en ljuvlig rymd. Detta är ett hem att glädjas över och längta till.

Välkommen hem!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Ilir Sylejmani

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida