Huddinge

Gladövägen 20

3 495 000 sek

Stockholms län

 • BOYTA

  45 kvm
 • TOMT

  1529 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1947
 • RUM

  3

Om bostaden

Chans att förvärva en optimal planerad fastighet om 1529 kvm med nuvarande fritidshus om ca 45 kvm. Högt läge i expansiva och attraktiva Gladö, ett stenkast från Kvarnsjön, där även badmöjligheter erbjuds. Kan detta bli din sommaridyll eller varför inte skapa ditt permanentboende här.

Möjlighet att exploatera tomten med ny fastighet.

Planbestämmelser:

Huvudbyggnad får byggas i två våningar och ha en största byggnadsarea (BYA) som är 150 kvm. För komplementsbyggnader är den största sammanlagda byggnadsarean 40 kvm och dessa får byggas i högst en våning. Om det finns befintligt fritidshus på fastigheten får den räknas som komplementsbyggnad om den överensstämmer med de gamla byggnadsplanernas bestämmelser, det vill säga har en byggnadsarea på högst 55 kvm. Detta innebär dock att den högsta byggnadsarean för huvudbyggnaden i så fall minskas då den högsta totala byggnadsarean på fastigheten är 190 kvm.

En generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och ha en bruttoarea (BTA) på högst 60 kvm. Alternativt får befintligt fritidshus räknas som denna generationsbostad.

Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4 meter från annan fastighetsgräns. Även komplementsbyggnader ska placeras 6 meter från gatan men får placeras 1 meter från annan fastighetsgräns.

Högsta byggnadshöjden på huvudbyggnad är 6,5 meter och nockhöjden är 8,5 meter. För komplementsbyggnad är högsta byggnadshöjden 3,0 meter och högsta nockhöjd 4,0 meter. Bebyggelsen ska anpassas efter den kuperade terrängen inom Gladö kvarn för att så långt som möjligt bevara områdets karaktär.

Kommunalt vatten och avlopp är betald. Endast vägavgift kvar att betalas.

Huset tar dig tillbaka till 50-talet med sina gemytliga intryck. Färgglada toner och små gömmor passar idag utmärkt att fly undan vardagen en sommar. Huset består av ett funktionellt kök med matplats där tidigare boende har kunnat övernatta då bänkarna går att ställa upp som sängar. Vardagsrum med braskamin och plats för soffa och matbord samt 2 sovrum. Från ena sovrummet finns wc installerat. Möjligt att installera dusch för att nyttja längre perioder. Trevliga sollägen runt huset.

Till fastigheten kommer du upp för en gedigen uppfart där du kan välja att parkera bilen vid vägen eller uppe vid huset. Plats för flertal bilar. Till fastigheten hör även ett förråd och vedförråd.

Gladö Kvarn är ett lummigt område inbäddat i naturen med fina promenadområden i historisk miljö samt badmöjligheter och simskola på sommaren i Kvarnsjön. I området finns två tennisbanor, grus och asfalt. Mot en liten peng finns det också möjlighet att fiska kräftor under augusti.

Endast några minuters promenad till busshållplats där 774:an trafikerar runt Gladö, mot Huddinge centrum (pendeltåg) samt Högdalen (tunnelbana).

Huddinge centrum når du på endast 10 minuter med bil, där det erbjuds ett brett utbud av shopping, restaurang och service i trevlig torgmiljö.

För mer information om stadsplanering om området hittar du här:

https://www.huddinge.se/stadsplanering-och-trafik/planer-projekt-och-arbeten/pagaende-planer-projekt-och-arbeten-via-lista/sjodalen-fullersta/glado-kvarn---utbyggnad-av-gator-vatten-och-avlopp/

Välkommen på visning söndag 8 maj och måndag 9 maj!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Stefanie Schubert

Länsförsäkringar

Se detta objekt på mäklarens hemsida