Harbo

Lindblomsvägen 2

Uppsala län

  • BOYTA

    56 kvm

Om bostaden

Djupt inne i sommarstugeområdet Järpebo, väl insynsskyddat från de övriga stugorna finner ni denna pärla till sommarstuga. Stugan är en sommaridyll placerad precis intill Upplands största insjö, Tämnaren. Från stugområdets gemensamma brygga kan du njuta av en magisk solnedgång.

Sommarstugan består av 3 rum, kök samt en stor altan där man kan njuta av trädgårdens alla växter. När du kliver in i stugan välkomnas du av en väl tilltagen hall som snart övergår till ett kök. Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar härlig känsla av rymd. Mitt i huset finns en skorsten med öppen spis mot vardagsrummet och terrassen, så luta dig tillbaka och koppla upp dig på den indragna fibern och njut av den öppna eldens värme. Längst in i huset finner du även de två sovrummen. Huset har rinnande, vinter-isolerat och tjänligt vatten. I huset finns även en förbränningstoalett.

Här har du en grönskande trädgård med en otrolig charm, helt skyddad från insyn från grannar i området. En perfekt trädgård för barnen att leka på. I trädgården finns gott om växtlighet som exempelvis äppelträd, fläder, hallon och och vinbärsbuskar. Här finns även en gäststuga, jordkällare samt förråd.

Tämnaren är en härlig sjö med ett mycket rikt fågelliv och på vintern när isen bär är den utmärkt för skridskoåkning. Det är också en bra fiskesjö där man kan få gös, gädda och andra fiskar. Området runt sommarstugan inbjuder till friluftsliv och det finns ett rikt djurliv. Tar du en morgonpromenad eller en springtur på grusvägarna i området kan du få se både kronhjort, rådjur, tranor, räv, hare och du kan höra en kör av många olika fåglar.

Om våren kan du ta en promenad genom grönskande hassellundar och ett hav av blåsippor som senare ersätts av gullvivor och liljekonvaljer. Eftersom marken är kalkhaltig är floran mycket rik och det växer även en del ovanliga arter här.

Ca 1,5 km från sommarstugan ligger Harbonäs herrgård som byggdes 1630. Det är en herrgård som fortfarande är i bruk. Där kan du se både hästar, får och kor. Det är en av de gamla byggnader som sågs i TV-programmet; Det sitter i väggarna.

Ca 2.5 km från sommarstugan på en udde i Tämnaren, ligger naturreservatet Kalvnäset som lockar med imponerande lövträd, skira vårblommor, fina grillplatser och ett myllrande fågelliv.

Välkomna!

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Petrus Andersson

SkandiaMäklarna

Se detta objekt på mäklarens hemsida