Hällefors

Norr-Älgen 117

1 495 000 sek

Örebro län

  • BOYTA

    20 kvm
  • TOMT

    1716 kvm
  • RUM

    2

Om bostaden

Med eget och avskilt läge i söder för solig och underbara sommardagar med bad, fiske och lek. En dröm för den som uppskattar naturen!

Välkommen till sagolika Bergslagen! Sverige blir troligtvis inte vackrare än så här. Mitt i den trolska Bergslagen med ett fullständigt eget läge i en av Bergslagens vackraste sjöar Norr-Älgen saluförs nu inte bara en fastighet utan en naturupplevelse av sällan skådat slag. Här kan årets samtliga månader avnjutas med en ro och harmoni som blir svårslagen i vårt avlånga land. Sätt dig och njut med det totalt egna läge och se hur svanar simmar och fiskar vakar över den spegelblanka sjön en sommarkväll i juni. Njut av ett kallbad i isvaken följt av ett bastubad under den kalla men så vackra vintern. Se våren slå ut och fåglarna kvittra tidigt i april eller möt hösten med en varm kopp te och blicka ut över de vackra färgerna från löven som omgärdar fastigheten.

Norr-Älgen är av många ansedd som den bästa sjön i området både när det gäller fiske och fina badmöjligheter. I övrigt är fastigheten i närheten av Grythyttan som anses vara en av Sveriges bästa orter vad gäller mat och vin med bl.a. den berömda Gästgivargården, Måltidens-hus och Cornelis i Grythyttan. Saxå Bruk erbjuder förstklassig mat och underbara golfrundor längs sjön Saxen. Den hurtige kan ta med sig längdskidorna på vintern till Hurtigtorpet som har preppade skidspår. Avnjut en lång löparrunda under en söndag i maj. Hällefors kanot & kajakcenter erbjuder förstklassig kanotpaddling längst de olika sjöar och kanalsystem som finns med så långt som 12 mils paddling för den som vill övernatta i vindskydd och njuta än mer av Bergslagen.

Stugorna är av den enklare sorten med fina möjligheter till övernattning. El och vatten finns till stugorna. Utedass. Två stycken förrådsbyggnader där ena kan nyttjas som gäststuga samt ytterligare ett mindre gästhus. Bastu för ljuvliga stunder & fina badmöjligheter vid strandkanten.

Antal rum:

2 varav 1 sovrum

Boarea:

20 m2

Huvudbyggnaden består av ett rum och kök där rummet har fönster åt tre vädersträck och ger en vacker sjöutsikt åt alla tre håll. Gäststuga som består av ett rymligt sovrum.

Ljust rum på första parkett mot sjön. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Vita laminerade luckor och plastmatta på golvet. Här finns en spis samt diskbänk och vedspis. Ej godkänd.

VA

Vatten tas från sjön. Vattnet är ej indraget i huset. Inget godkänt avlopp.

Byggnadstyp:

1 plan

Byggår:

Okänt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grund:

Plintar

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas

Tak:

Plåt

Uppvärmning:

Direktel & vedspis

Fiber:

Ej ansluten till fibernätet

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Albin Andersson

Lejons

Se detta objekt på mäklarens hemsida