Grythyttan

Sör-Älgen 272

1 795 000 sek

Örebro län

  • BOYTA

    17 kvm
  • TOMT

    1924 kvm
  • RUM

    1

Om bostaden

Välkommen till sagolika Bergslagen! Sverige blir troligtvis inte vackrare än så här. Mitt i den trolska Bergslagen med ett fullständigt eget läge i en av Bergslagens vackraste sjöar Sör-Älgen saluförs nu inte bara en fastighet utan en naturupplevelse av sällan skådat slag. Här kan årets samtliga månader avnjutas med en ro och harmoni som blir svårslagen i vårt avlånga land. Sätt dig och njut på bryggan med det totalt egna läge och se hur svanar simmar och fiskar vakar över den spegelblanka sjön en sommarkväll i juni. Njut av ett kallbad i isvaken följt av ett bastubad under den kalla men så vackra vintern. Se våren slå ut och fåglarna kvittra tidigt i april eller möt hösten med en varm kopp te och blicka ut över de vackra färgerna från löven som omgärdar fastigheten.

Sör-Älgen är av många ansedd som den bästa sjön i området både när det gäller fiske och fina badmöjligheter. I övrigt är fastigheten i närheten av Grythyttan som anses vara en av Sveriges bästa orter vad gäller mat och vin med bl.a. den berömda Gästgivargården, Måltidens-hus och Cornelis i Grythyttan. Saxå Bruk erbjuder förstklassig mat och underbara golfrundor längs sjön Saxen. Den hurtige kan ta med sig längdskidorna på vintern till Hurtigtorpet som har preppade skidspår. Avnjut en lång löparrunda under en söndag i maj. Hällefors kanot & kajakcenter erbjuder förstklassig kanotpaddling längst de olika sjöar och kanalsystem som finns med så långt som 12 mils paddling för den som vill övernatta i vindskydd och njuta än mer av Bergslagen.

Stugorna är av den enklare sorten med fina möjligheter till övernattning. Bastun är vedeldad och det finns ett ytterligare gästhus om man får besök. Egen fin brygga som passar perfekt att lägga till med båten. Fina badmöjligheter vid strandkanten.

Sovhus

Här bor man i en trevlig kåta med plats för minst fyra sängar. Ett enkelt hus med trägolv och väggar av träpanel.

Mathus

En friggebod helt i vitt - det är här man fixar maten. Här finns gasolspis och även kylskåp av gasol. Utanför mathuset finns en altan med gott om plats för bord och stolar för ett helt gäng.

Bastu

Den minsta av byggnaderna, men en riktig höjdare! Här inne sitter man och bastar och hör samtidigt vattnet klucka under fötterna. Öppna dörren och ta ett språng så ligger du i badet.

Uthus

Förrådshus med utedass i ena delen. Övrig del är förvaring.

Fasad:

Trä

Stomme:

Trä

Bjälklag

Trä

Fönster

2-glas

Shingeltak

En unik möjlighet för dig som vill stänga av den stressiga vardagen och bara vara i en av världens vackraste naturer. Hjärtligt välkommen att kontakta Lejon för privat visning.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Erik Lejon

Lejons

Se detta objekt på mäklarens hemsida