Lärbro

Rute Hamnbacken 45

Kommersiell fastighet med lägenheter, krog, hotelldel, stugby, egen strand m.m. Unikt läge på norra Gotland.

16 500 000 sek

Gotlands län

  Om bostaden

  Välkomna till Valleviken på norra Gotland! Rogivande, natursköna, havsnära miljöer och med Gotlands enda egentliga skärgård strax utanför. Invid den egna lilla hamnen, med utsikt över viken, ligger den stora huvudbyggnaden som byggdes när cementindustrin blommade här för snart 100 år sedan. Den magnifika herrgårdsliknande byggnaden har källare, två plan samt vind. Varje plan är på ca 350 m² vilket gör byggnaden till en av de största privatägda på norra ön. I källarplan inryms den välkända Sjökrogen som drivs av arrendator t.o.m. 2020. På första planet finns konferensrum, två uthyrningslägenheter samt entré till den spatiösa våningen på plan 2. En unik våning med stora ytor för sociala sammanhang. Här finns bland annat en stor sal med vackra vägg- och takmålningar. Stor oinredd vind med utvecklingspotential. Alla lägenheter är lediga för köparen.

  Hotelldel, som byggdes 2006, invid kajen med 8 moderna dubbelrum med egna uteplatser och badrum. I byggnaden finns även stor vedeldad bastu. På andra sidan av den gamla kalkladan och banvallen ligger sex moderna uthyrningsstugor (2003) samt fyra mindre stugor av enklare karaktär. På den detaljplanelagda fastigheten finns ytor som kan utvecklas vidare med stugor, hotell och liknande

  På platsen bedrevs cementindustri av Ruteverken under första delen av 1900-talet och i omgivningarna finns givetvis spår av långt äldre kalkugnar då detta under århundraden varit en betydande industri för norra Gotland. Ruteverken använde huvudbyggnaden som kontor, laboratorium och VD-bostad. Cementverksamheten på fastigheten lades ner 1949, 1964 revs större delen av fabriksbyggnaderna och fastigheten köptes av nuvarande ägare 1984.

  Endast privata visningar, kontakta fastighetsmäklaren för tidsbokning. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Ta första steget mot ditt nya drömboende

  Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

  Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

  Ansvarig mäklare

  Niklas Harlevi

  Länsförsäkringar

  Se detta objekt på mäklarens hemsida