Torsåker

Bergbyvägen 50

2.875.000 kr

Boyta
298 kvm
Biyta
587 kvm
Rum
9 rum
Tomt
6450 kvm
Byggnadsår
1757
Utgångspris
2.875.000

Välkomna till Berg i Torsåker, här erbjuds ett unikt tillfälle att förvärva en stor Bergsmansgård anno 1757 med bedårande utemiljö och privat strand belägen intill Hoåns damm.
Bergsmansgården ligger i en anrik bygd med närhet till en natur som har spår av en svunnen tid, då människornas utkomst var från berget här i norra utkanten av Bergslagen.
En plats på jorden där historiens vingslag verkligen gör sig närvarande! Här finns möjlighet för den stora familjen att bo rymligt och ståndsmässigt och fortsätta att driva ägarnas uppskattade Bed & Breakfast på husets övervåning samt sommarcafé i den gamla Kvarnbyggnaden om intresse finns.
Här har det genom historien bedrivits förutom kvarn, bland annat åkeri – och snickeriverksamhet, enligt sägen har här en gång i tiden Kungens krog legat. Idag har ägarna också en stor loppis i ett av uthusen på gården.

Bostadshuset disponeras genom en yta på 298 m2 fördelat över nio rum och kök, här är den äldre charmen väl bevarad, ledordet har varit att restaurera framför att renovera. Interiören är tidsenlig med vackra trägolv och flertalet kakelugnar och kaminer.

Kvarnbyggnaden som ligger belägen med den porlande forsen intill väggen är något utöver det vanliga. Här finns många möjligheter för dig som vill att anordna allt från bröllop till vernissage. Kök anslutet till kommunalt VA finns att tillgå. Kvarnen har ett stort samhällshistoriskt värde för trakten och är ett omtyckt besöksmål med musikkvällar som anordnas året om, både svenska och internationella artistinslag förekommer.

Trädgården är väl bevarad med äldre äppelträd, planteringar och grusgångar. Där dammens betongfundament slutar så finns en strand anlagd, här kan du med fördel kan svalka dig under sommarens heta dagar. Djupet ska vara kring 4 meter mitt i fåran. Ett större uthus av ladugårdstyp samt ett stort garage ramar in fastigheten och erbjuder stora förvaringsytor alternativt möjlighet att förlägga övriga verksamheter, här är det bara fantasin som sätter gränser.

Under fliken dokument hittar du ett antal dokument som kommer att vara av intresse för dig som spekulant.

Varmt välkomna på visning, denna fastighet måste ses och upplevas!

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Viktor Löf Fastighetsmäklare
Direkt:
070-998 22 43
viktor.lof@lansfast.se