Tällberg

Sjögårdarna 1

5.900.000 kr

Område
Leksand
Boyta
153 kvm
Biyta
42 kvm
Rum
5 rum
Tomt
2666 kvm
Byggnadsår
2018
Utgångspris
5.900.000

Nybyggd, arkitektritad villa till er som letar permanent eller fritidshus vid Siljan, i vackra Tällberg!
Närhet till Siljans strand och Tällbergs fina by med småbåtshamn, restauranger och andra aktiviteter året runt.

Huset har designats för att passa den traditionella äldre byggstilen i Dalarna, som gårdsbildning med flera byggnader tillsammans, typiska detaljer som portlider och skärmtak över dörrarna.
En modern layout med en stilren skandinavisk inredning, detta kombinerat med hållbara och energibesparande materialval som ger ett perfekt boende.

Dagsljuset och sinnesstämningen har varit viktiga aspekter vid utformningen av huset och tomten för denna specifika plats. Morgonljuset strålar in i köket och de generösa fönsterpartierna på södra gaveln ger huset ett naturligt ljus inomhus. Den berömda solnedgången över Siljan blir som en stor tavla synlig från många rum i huset.

Genom pardörrar ut från allrummet kommer du till den fina stenlagda uteplatsen. Därifrån får du tillgång till den stora trädgården med fin gräsmatta, äpple och plommonträd. Hela trädgården ramas in genom uthuslängan och runt uteplatsen är en vacker bokhäck planterad i nivå med en stenmur, vilket ger ett naturligt insynsskydd. En fantastisk plats att samlas på för trevliga stunder med familjen.

Tillsammans med åtta andra tomtägare i området har ni som samfällighet rättigheter till del av Siljans strand som ni kan nyttja sommar som vintertid. Livskvalité få förunnat! Strandlinjen och marken ovanför i samfälligheten kommer aldrig bebyggas och är på så sätt en försäkring för framtiden att utsikten över Siljan inte kommer försämras!

Denna fastighet har fått namnet ”Båtmanshus” av BYGGA Homes som uppfört huset. Namnet har de valt för närheten till vattnet och husets karaktär.
Ett hus med stark karaktär, skapad med smakfulla material och moderna detaljer. Levereras nyckelfärdigt, varmt, nystädat och bara att flytta in.
BYGGA Homes är ett lokalt företag i Tällberg med hantverkare från bygden och detta är det sjätte huset som BYGGA uppfört i just detta området.

Välkommen att kontakta oss för få uppleva detta unika hus!

broker-image
broker-firm

Ansvarig Mäklare

Liselotte Mattsson Fastighetsmäklare
Telefon:
0247-25 44 00
Direkt:
072-243 70 30
liselotte.mattsson@lansfast.se