Borlänge

Ängesgårdarna 210

Unika Gården Björkan (Fanjunkarbostaden) En äldre bevarad lönnallé leder upp till Bergsmansgården som snarare liknar en mindre herrgård än en villafastighet. Huset är unikt så till vida att både exteriören och interiören är näst intill helt i original. Historik: Fanjunkare Rutger Tillquist med familj lät bygga gården Björkan 1924. Bostadshuset är en kopia av en Bergsmansgård från sent 1700-tal. Familjen var vid tiden också inspirerade av den engelska Arts and Crafts-rörelsen vilket främst märks i de generösa stora hallarna som än i dag har kvar sina originalmålade paneler. Makarna Tillquist fick två döttrar. Ingen av dem gifte sig och bildade familj. 1998 övertogs gården av de byggnadsvårdskunniga makarna Peter och Annica Skoglund. Det är således första gången som fastigheten nu säljs på den öppna marknaden.

4 500 000 sek

Dalarnas län

 • BOYTA

  170 kvm
 • TOMT

  9500 kvm
 • BYGGNADSÅR

  1924
 • RUM

  6

Om bostaden

Gården Björkan (Fanjunkarbostaden)

En äldre bevarad lönnallé leder upp till Bergsmansgården som snarare liknar en mindre herrgård än en villafastighet. Huset är unikt så till vida att både exteriören och interiören är näst intill helt i original.

Historik:

Fanjunkare Rutger Tillquist med familj lät bygga gården Björkan 1924. Bostadshuset är en kopia av en Bergsmansgård från sent 1700-tal. Familjen var vid tiden också inspirerade av den engelska Arts and Crafts-rörelsen vilket främst märks i de generösa stora hallarna som än i dag har kvar sina originalmålade paneler. Makarna Tillquist fick två döttrar. Ingen av dem gifte sig och bildade familj. 1998 övertogs gården av de byggnadsvårdskunniga makarna Peter och Annica Skoglund. Det är således första gången som fastigheten nu säljs på den öppna marknaden.

Ta första steget mot ditt nya drömboende

Fyll i formläret nedan och ställ dina frågor till mäklaren så återkommer de så fort som möjligt.

Jag har läst och förstått integritetsvillkoren

Ansvarig mäklare

Peter Daun

slagga.se

Se detta objekt på mäklarens hemsida