Nylansering Sjöhems systersida Solhem

Nylansering för Sjöhems systersida Solhem

Fler och fler svenskar drömmer om att köpa hus eller lägenhet utomlands. För många är det dock en djungel av oseriösa mäklare och redan sålda objekt som blir det första mötet med den internationella bostadsmarknaden. Därför lanserades nyligen Solhem – en nischad sajt som samlar endast svenska mäklare och internationella objekt. Målet är att göra bostadsköp utomlands lika enkelt som i Sverige.

Nordic Property Search (NPS), som står bakom den nischade bostadssajten Sjöhem, startar nu Solhem, bostadssajten med enbart svenska mäklare utomlands. Först ut är Spanien och målet är att uppnå samma seriösa process utomlands som när man köper en fastighet i Sverige. Man ska kunna lita på informationen som presenteras samt på den mäklare som genomför affären.

– Solhem arbetar enbart med svenska mäklare på plats i respektive land för att säkerställa kvalitet och kontroll, något vi är ensamma om. Kunderna ska kunna känna sig trygga och få tillförlitlig information, säger Niclas Larsson, vd Nordic Property Search.

Uppskattningsvis finns det 20 000 fastigheter utomlands per år från seriösa, svenska mäklare. De svenska mäklarbyråer som finns representerade i exempelvis Spanien säljer 90-95 procent av sina objekt till svenskar. Merparten av dessa kommer att presenteras på Solhem, som även kvalitetssäkrar såväl annonser som mäklare.

– Vi plockar med oss våra befintliga, ledande svenska mäklarpartners så det är en heltäckandesajt med relevanta fastigheter redan från start, berättar Niclas vidare.

Förutom bostadsannonser kommer Solhem att erbjuda hjälp, information och guidning kring vad det innebär att bo och köpa en fastighet utomlands. – Trenden idag är att allt fler barnfamiljer och yngre ser en fast bostad utomlands som ett alternativ till ett landställe i Sverige. Det finns dock en hel del klausuler och regler som många inte känner till. Vi finns till hands för alla frågor som kan tänkas uppstå, avslutar Niclas Larsson.

– Solhem fyller ett behov som en tillförlitlig, oberoende marknadsplats vilket tidigare har saknats för oss mäklare som riktar sig mot den svenska marknaden. Nu blir det enklare för våra kunder och spekulanter att navigera bland seriösa mäklare och objekt vilket underlättar affären för alla parter, säger Andreas Mezan, Skandiamäklarna (en av de ledande byråerna i Costa del Sol, Spanien).

Läs mer på www.solhem.se 

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev