Lofsdalen

Hög mysfaktor utan trängsel i Lofsdalen

I hjärtat av Härjedalen ligger Lofsdalen – en snösäker ort som har allt för skidåkaren, skoterälskaren och fjällvandraren. Här bjuds du på 25 skidbackar, 122 km längdspår, 150 km skoterleder och Europas högst belägna whiskylager.  Året om är Lofsdalen en uppskattad fjälldestination. Hit tar du dig enklast med bil, knappt sex timmar från Stockholm och cirka fyra timmar från Gävle. Lofsdalen lockar både skidåkare och skoterentusiaster, eftersom området bjuder på många fina pistade skoterleder som sträcker sig hela vägen till Idre, Grövelsjön, Funäsdalen och Vemdalen. För skidåkningens skull är Lofsdalen ett smart alternativ för barnfamiljer, eftersom det sällan bildas långa köer i de välplanerade liftsystemen.  Tomter och nya bostadområden

Lofsdalen växer med flera nya bostadsområden, bland annat Utsikten Höglandet. Här erbjuds exklusiva arkitektritade parhus med storslagen utsikt över fjäll och sjö. Läget har ski-in/ski-out och förstås nära till såväl vandringsleder som längdskidspår, skoterleder och mountainbikeleder. 

 På området Terrassen bor du i trevliga bostadsrätter byggda 2008. Totalt finns 20 välplanerade lägenheter som säljs fullt möblerade. För dig som hellre bygger ditt eget drömställe efter eget tycker och smak är Ljungvägen och Hanslättsvägen två nya tomtområden som är under byggnation. Det planeras också för ett område vid namn Lofsdalsporten, med plats för 62 tomter på fjällets sydsluttning. I Lofsdalen finns det med andra ord gott om yta att bygga ditt drömhus på. Äta, dricka och göra

I Lofsdalen finns mycket gott att äta och dricka. Lofsdalen Skybar ligger högst upp på skidfjället Hovärken, på 1125 meter över havet och med 360 graders panoramautsikt över norska fjäll, nationalparken Sonfjället och det svenska högfjället Helags. Här finns också Europas högst belägna whiskylager, med över 400 privata whiskytunnor från Mackmyra whisky. Inte helt otippat serveras därför Sveriges största utbud av Mackmyra whisky just i Lofsdalen Skybar. Vintertid kan du åka sittlift hela vägen upp och ner. 

 Andra populära ställen för mat och dryck är bland annat Skoterköket, Trapper Saloon och Restaurang Hovärken. Dessutom finns en charmig våffelstuga dit du tar dig antingen med turskidor eller snöskoter. I byn ligger Orsholms Brygghus, som brygger lokalt öl på vatten från Lofssjön, för dig som vill fresta dina smaklökar och kanske till och med testa på en ölprovning. 

Skidåkning för alla

Är du sugen på en riktig skidutmaning? I Lofsdalen finns Sveriges brantaste pist, Rännan, som med sina 42 graders lutning blir en rejäl nagelbitare. Det finns såklart även barnvänliga alternativ och mer lättåkta backar som passar nybörjaden. Kort sagt har Lofsdalen något för alla smaker. 

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev