Fastighetsbyrån Sandviken

Kungsberget landets snabbast växande skidort

Sveriges snabbaste växande skidort, Kungsberget i Gästrikland, tar nästa steg i utvecklingen. Strax innan jul var det säljstart för nyproducerade fjällstugor, bara två timmar från Stockholm.

Kungsberget är Stockholm och Mälardalens närmast skidort, det är nära och enkelt att ta sig dit, säger Gustav Björkman, mäklare på Fastighetsbyrån Sandviken.

Kungsberget är den skidort i landet som ökar allra mest när det kommer till antal gästnätter och liftkortsförsäljning. Andra skidorter ökade i snitt sex procent i under senaste åren, medan Kungsberget har de tre säsongerna 2017-2019 ökat med + 31%, + 26% och + 10%. Den expansiva ökningen beror bland annat på att allt fler väljer att boka skidweekends istället för hela veckor, vilket gör Kungsberget till en perfekt plats med tanke på närheten till Stockholm och Mälardalen. De senaste åren har också stora investeringar gjorts i nya skidområden, snösystem och en 8-stols expresslift.  

Stor efterfrågan

Det finns en stark efterfrågan på bostäder i Kungsberget. Många av de som kommer till Kungsberget är barnfamiljer från Stockholm och Mälardalen, vilket delvis beror på att läget är nära till hands, bara två timmar från Stockholm, men även ett ökat intresse för skidsport och friluftsliv.

-   Det är en intressant och expansiv marknad där pistnära boenden är mest attraktiva. Ju närmare backar, restauranger och service, desto större intresse, säger Gustav Björkman.

Vy över skidbackarna

På Prinshöjden, mitt bland skidbackarna, byggs 15 nyckelfärdiga fjällstugor. Husen är 80 kvadratmeter stora, fördelat på fyra rum, två badrum, bastu samt tillhörande skidbod. Samtliga bostäder har en rustik och ljus interiör med Marbodalkök, moderna vitvaror och genomgående trägolv.

Nyfiken på att köpa fjällstuga i Kungsberget? Läs mer här.  https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2214998

Ovanför Prinshöjden byggs även ett område med 16 lägenheter, Kungsberget Ski Apartments etapp 2. Lägenheterna är 46 kvadratmeter, fördelat på tre rum och badrum. Från samtliga lägenheter har man en vy över skidbackarna och ner mot dalen. Inflyttning sker i december 2021.

Vill du veta mer om Kungsberget Ski Apartments? Klicka dig vidare här. https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2364652

På populära Terrassen uppförs ett område med 16 lägenheter, BRF Terrassen. Lägenheterna är 49 kvadratmeter, fördelat på tre rum och badrum. I anslutning till lägenheterna på Terrassen kommer det att uppföras en gemensamhetsbyggnad med relaxavdelning inkl. bastu samt cykelförråd och verkstad för cykel.

Vill du veta mer om BRF Terrassen? Klicka dig vidare här. https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2380682

Hyllan A-C uppfördes under 2014/2015 och har ett fantastiskt läge i Kungsberget med fin utsikt över ski-lodgen och skidbackarna. Lägenheterna har en bra planlösning där det finns 4 bäddar i två sovrum samt en bäddsoffa med 2 bäddar i vardagsrummet. 

Läs mer om Hyllan här. https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2364652

Vad kan man förvänta sig om man köper en bostad i Kungsberget? - Du som köper en bostad i Kungsberget erbjuds en unik möjlighet att äga ett boende och samtidigt tjäna pengar på det genom uthyrning. Med köpet följer ett avtal med Kungsberget om uthyrning och som ägare har man rätt till minst fyra helveckor alt. åtta weekends själv i sitt boende, säger Gustav Björkman.

Han fortsätter.  - Kungsbergets gästservice ansvar för att hyra ut boendet och all service så som marknadsföring, bokningar, nyckelhantering, försäkring samt städning. Det är enkelt och smidigt att äga ett boende i Kungsberget.

Prinshöjden

Husleverantör: Anderstam Fjällhus

Rum: Fyra rum och kök (åtta bäddar)

Boarea: 80 kvm

Pris: Från 2 690 000 kronor

Upplåtelseform: Friköpt

Antal: 15

Inflyttning: December 2021

Kungsbergets Ski Apartment etapp 2

Projekt: Framfast

Rum: Tre rum och kök (sex bäddar)

Boarea: 46 kvm 

Pris: 1 150 000 kronor

Mån. avgift: 2 530 kr

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal: 16

Inflyttning: December 2021

Hyllan i Kungsberget

Byggår: 2014/2015

Rum: Tre rum och kök (4+2 bäddar)

Boarea: 56 kvm 

Pris från: 1 350 000 kronor

Mån. avgift: 3 589 kr

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal: 18

Inflyttning: Omgående eller enligt ök. 

BRF Terrassen i Kungsberget

Projekt: Fjällbo

Rum: Tre rum och kök (sex bäddar)

Boarea: 49 kvm 

Pris: 1 195 000 kronor

Mån. avgift: 2 555 kr

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal: 16

Inflyttning: December 2021