Fastighetsbyrån Sandviken

Mälardalens närmaste skidort storsatsar på cykel

Sveriges snabbaste växande skidort, Kungsberget i Gästrikland, tar nästa steg i utvecklingen.

Kungsberget är Stockholm och Mälardalens närmast skidort, det är nära och enkelt att ta sig dit, säger Gustav Björkman, mäklare på Fastighetsbyrån Sandviken.

Det är lätt att förstå varför Kungsbergets antal gästnätter ökat mest i landet de senaste fem säsongerna.

Med endast två timmar i bil från Stockholm/Mälardalen och mängder av spännande aktiviteter för hela familjen är ”Berget” ett perfekt resmål för långweekends. Det är en av anledningarna till att skidintresserade barnfamiljer vallfärdat hit i åratal och med de senaste årens storsatsning på cykling, både liftburen och cross-country, har områdets popularitet vuxit ytterligare. Den expansiva ökningen beror bland annat på att allt fler väljer att boka skidweekends istället för hela veckor, vilket gör Kungsberget till en perfekt plats med tanke på närheten till Stockholm och Mälardalen. De senaste åren har också stora investeringar gjorts i nya skidområden, snösystem och en 8-stols expresslift.  

En trygg investering

Efterfrågan på hyrt boende är konstant hög i Kungsberget. Lägg därtill det fantastiska läget med ski in- ski out, så är möjligheterna goda för uthyrning. Inte minst tack vare uthyrningsavtal med Kungsberget under säsongen. Ett smart sätt att finansiera familjens egna skidsemestrar.

BRF Backgläntan

40 bostadsrätter med ski in-ski out - Endast ett fåtal kvar!

Backgläntan består av tio fyrbostadshus med totalt 40 lägenheter i bostadsrättsform. Du bor bekvämt i ski in-ski out-läge med den skyddande skogen som granne och närhet till all service. Lägenheterna har tre sovrum (8-10 bäddar) med platsbyggd förvaring. Alla med golvvärme, bastu, rymlig entré med tilltagen förvaring.

Nyfiken? Läs mer om BRF Backgläntan här

Bergets bästa boende

– Hotellkänsla, bastu, takterrass/altan
Backgläntan i Kungsberget är inte för alla. Det är lägenheter för dig som vill ha det där lilla extra när det kommer till kvalitet och design.

Här bor du i direkt anslutning till nybyggd skidbacke och lift, nära till all service och ändå med ett rogivande lugn runt knuten. För oavsett om du njuter av berget på lagg, bräda eller två hjul så kommer du älska att komma hem till Backgläntan, bastun och eftersnacket på takterrassen/altan med mäktig utsikt över Mälardalens närmaste skidort.

Se film på Backläntan

Vad kan man förvänta sig om man köper en bostad i Kungsberget? - Du som köper en bostad i Kungsberget erbjuds en unik möjlighet att äga ett boende och samtidigt tjäna pengar på det genom uthyrning. Med köpet följer ett avtal med Kungsberget om uthyrning och som ägare har man rätt till minst fyra helveckor alt. åtta weekends själv i sitt boende, säger Gustav Björkman.

Han fortsätter.  - Kungsbergets gästservice ansvar för att hyra ut boendet och all service så som marknadsföring, bokningar, nyckelhantering, försäkring samt städning. Det är enkelt och smidigt att äga ett boende i Kungsberget.

BRF Backgläntan

Rum: Fyra rum + kök (8-10 bäddar)

Boarea: 77 kvm 

Pris: 2 488 000 sek

Mån. avgift: 3 771 sek

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal totalt: 40

Inflyttning: November/December 2022

Kontakta mäklaren - Intresseanmälan