Kungsberget

Skidåkning nära storstadspulsen

Bara två timmars bilfärd från Stockholm och Mälardalen ligger Kungsberget, en högkvalitativ skidort för hela familjen. Så nära fjällen du kan komma, men samtidigt aldrig långt ifrån storstadens fördelar. Under de senaste åren har Kungsberget genomfört omfattande satsningar på liftsystem, backar och faciliteter. Här finns nu 22 backar, en effektiv åttastolslift och flera inbjudande restauranger. I takt med att skidanläggningen vuxit har också intresset för att bo i Kungsberget skjutit i höjd. Här byggs just nu flera nya bostäder, där du alltid har nära till skidbacke, restauranger och After ski. Under sommar och höst bjuder Kungsberget på naturnära upplevelser i skog och mark. Vad sägs exempelvis om en tur runt Kungsberget på mountainbike? 

Bo i Kungsberget

Vill du bo i lägenhet finns flera alternativ; området Hyllan eller Kungsberget Ski Apartment, Solbacken, Verandan och Å-husen. Här kan du antingen kan välja att själv disponera över ditt boende eller hyra ut det till andra gäster under de tider då du själv inte planerar att vara där. Precis ovanför Hyllan, på nyexploaterade Prinshöjden, byggs även nya stugor med äkta fjällfeeling för dig som hellre vill bo för dig själv. Oavsett hur du föredrar din del av Kungsberget bor du nära allt som orten har att erbjuda. De allra flesta bostäder har vacker utsikt över berget.

Att göra i Kungsberget

Kungsberget bygger ständigt ut anläggningen och satsar vidare på både sommar- och vinteraktiviteter. Bland annat har man öppnat två slingor för mountainbike-cykling. Från Kungsberget är det nära till både Sandviken och Gävle om du vill pausa från skidbacken och istället ta en shoppingtur, ta ett dopp på badhus, spela golf eller på något evenemang. I Kungsberget finns också flera restauranger i anslutning till skidanläggningen vilket gör att du alltid har ett brett utbud av olika restaurangupplevelser att välja mellan. Närmaste mataffär ligger i Järbo, tio minuter bort med bil. 

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev

Bostadssajten med sjö- och fjällnära bostäder

Här listas allt ifrån flådiga villor vid kusten till en röd sommarstuga vid en insjö du inte kan namnet på.

Den gemensamma faktorn för alla objekt? Närheten till det böljande blå eller det vita guldet.