7 oväntade saker att lägga på grillen

7 oväntade saker att lägga på grillen

Under sommartid går grillen på högvarv hemma hos många svenskar. Börjar du tröttna på den klassiska köttbiten? Här tipsar vi om fem oväntade saker som gör sig bra på grillgallret.

1.     Melon 

Går det att grilla vattenmelon? Självklart! Melonen får en annan konsistens men smaken blir mer intensiv. Extra gott om du serverar tillsammans med fetaost. Annars kan du testa servera den grillande melonen tillsammans med en skopa glass till efterrätt. 

2.     Sallad

Att grilla sallad tar klassikern till en ny nivå. Grilla salladen hel, exempelvis romansallad, och prova toppa med lite ädelostkräm och lite nötter. Mums!

3.     Avokado

Dela avokadon på mitten och ta ur kärnan. Pensla med lite olivolja och lägg direkt på gallret. Ta ur avokadon ur skalet och servera tillsammans med sallad i tortillabröd. En ny variant av tacos!

4.     Citron

Grillad citron är ett gott tillbehör till såväl fisk som kött eller grönsaker. Citronen blir sötare och får en rundare smak.  

5.     Brieost 

När huvudrätten är avklarad – ta fram en hel brietårta och lägg på grillen. Servera med marmelad och salta kex eller bröd. En perfekt variant på efterrätt!

6.     Chokladfylld banan

Behåll skalet på och gör ett snitt längs efter bananen. Fyll snittet med chokladbitar och lägg alltsammans på grillen. När chokladen smälter ihop med bananen blir det både sött och gott, särskilt tillsammans med en skopa vaniljglass.

7.     Sockerkaka

Sockerkaka är gott oavsett form, men att lägga på grillen gör sockerkakan lite extra spännande. Tillsammans med en klick grädde och lite bär så påminner den grillade sockerkakan lite om en tårta. 

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev