/funäsfjällen

Äkta alpkänsla i snösäkra Funäsfjällen

I Funäsfjällen blandas böljande högfjäll med lummiga björkdalar. Det skapar fantastiska förutsättningar för rekreation, avkoppling, träning och adrenalin – året om.
Som Skandinaviens största skidområde har Funäsfjällen mycket att erbjuda. Du får sex skidområden på ett enda liftkort, vilket gör att hela familjen kan hitta något de gillar. Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet – passa på att testa dig fram för att hitta din favorit! Dessutom ingår kvällsskidåkning och gratis skidbuss i liftkortet.

  • 135Nedfarter
  • 6Skidområden
  • 30milLängdskidspår
  • 61milSkoterled

Ge dig ut i längdspåret

Funäsfjällen attraherar längdskidåkare från hela Sverige, tack vare Nordic Ski Center som sträcker sig 300 kilometer över kalfjäll och ner i björktäckta dalgångar. Med ett spårkort får du tillgång till hela skidsystemet. Vad sägs om att dessutom kombinera längdskidåkningen med yoga? I Bruksvallarna arrangeras varje år ett skid- och yogaläger – perfekt för dig som vill träna i fjällmiljö.  Pistat skoterledssystem

Med 610 kilometer preparerade skoterleder är Funäsfjällen ett paradis för alla snöskoteråkare. Flera av lederna går rakt över högfjällsområdet mellan Funäsdalen och Ljungdalen vilket gör området till ett av Sveriges vackraste. Lederna pistas med en fem meter bred pistmaskin vilket gör att du får åka på åtråvärd manchester. Bo i Funäsdalen

I Funäsdalen växer just nu flera nya bostadsområden fram. Ett av dem är Funäsdalsporten, som präglas av modernt utformade parhus. Härifrån har du utsikt mot Funäsdalsberget, Skarvarna och Anåfjället och bor dessutom i bästa solläge. Skidspår och slalombacke ligger precis vid tomtgränsen. Vid Funäsdalsbergets nordöstra fot uppförs också den moderna fjällbyn Viste, med maximal alpkänsla och i direkt anslutning till liftsystemet. Öster om Funäsdalen, halvvägs till Tänndalen, ligger det nya bostadsområdet Skarvruet med läcker panoramautsikt över Rödfjället. Vill du bo i nyproduktion är möjligheterna oändliga.

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev