Fjällstuga

Stekhett med stuga i fjällen

När köksbordet blivit det nya kontoret finns möjlighet att spendera mer tid i sitt fritidshus. Allt fler väljer därför att förverkliga drömmen om att köpa fjällstuga, vilket märks på fritidshusförsäljningen som slog nytt rekord under 2020. Här listar vi fem anledningar till att haka på trenden och förverkliga drömmen om ett eget fjällparadis i vinter!

1. Fjällstuga är en investering för framtiden. Till följd av en ökad efterfrågan på fritidshus väntas priserna stiga vilket innebär läge att slå till på en gång. De flesta fjälldestinationer erbjuder en service med uthyrning av privata fjällstugor vilket hjälper till ur ett finansieringsperspektiv. 

2. Avkopplingen blir maximal. Med ett eget vinterfritidshus kan du lämna stressen bakom dig och åka iväg för en långhelg i fjällen. Eller varför inte passa på att jobba från fjällstugan? På så vis kan du nyttja morgon, lunch och kväll till att snabbt och enkelt ta dig ut i naturen. 

3. Närheten till naturen. Det finns flera hälsofördelar med att spendera tid i fjällen och naturen, både fysiskt och psykiskt. Forskning visar bland annat att blodtrycket sjunker när vi ägnar oss åt friluftsliv vilket även gör oss mindre stressade.

4. Billigare än att köpa en vanlig villa. Snittpriset för ett fritidshus 2020 låg på drygt två miljoner kronor i landet som helhet, enligt Svensk Mäklarstatistik. För villor låg istället medelpriset på dryg 3,5 miljoner kronor. Om du planerar att vistas i fjällen ofta kan det i det långa loppet löna sig att köpa fritidshus istället för att hyra stuga i fjällen varje gång du vill byta miljö.

5. Du får en frihetskänsla. Vetskapen om att du har ett andra hem dit du kan åka när andan faller på gör att du kan drömma dig bort till fjälluften och avskärma dig från vardagens måsten för en stund.

Upptäck våra utvalda destinationer och se vilken som passar just dig och dina behov!

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev