10 lata bryggluncher

10 lata bryggluncher

Att stå i köket och laga lunch kan kännas som ett tråkigt projekt när solen gassar. Lättlagade och enkla luncher hör därför sommar och semestern till. Här är våra tio bästa tips på sommarens godaste och enklaste bryggluncher som kan förberedas i förväg.

Pizzamuffins. Köp en färdig pizzadeg, skär till fyrkanter och lägg ut i muffinsformar. Fyll formarna med exempelvis ost, skinka, salami, tomatpuré, champinjoner, fetaost och soltorkad tomat. Grädda i ugn, ät varma eller kalla direkt från kylskåpet.

Kycklingfyllda pitabröd. Dela en grillad kyckling och blanda med exempelvis sallad, halloumi, crème fraîche och mango. Fördela röran i ett pitabröd – servera!

Köp en färdig soppa och häll upp i termos så håller den sig kall. Servera med en bit bröd så blir lunchen lite matigare.

Gör minipajer och fyll med sådant du gillar – exempelvis västerbottensost, ricotta eller rödbetor. Grädda i förväg och kyl ner. När det är dags för lunch, ta fram eller packa med så många du vill äta så slipper du ställa fram en stor form som genererar en massa rester.

Gör en sallad på couscous, pasta eller bulgur. Blanda i ingredienser du tycker är goda. Ett hett tips är skinka, jordgubbar, melon, kallrökt lax eller gårdagens grillrester.

Skagenröra i baguette. Blanda ihop en egen skagenröra eller köp färdig. Klicka i en baguette och servera.

Fick du mycket tacorester över tidigare i veckan? Blanda ihop alltsammans i tortillabröd, grädda till enchiladas. Linda in rullarna i folie och servera kalla på bryggan, stranden, altanen eller på filten på gräsmattan.

Pannkaksrullar med färskost och frukt. Köp färdiga pannkakor, grädda egna eller ta vara på rester. Bre ut en klick färskost och fyll rullarna med godsaker – exempelvis jordgubbar, melon, päron, valnötter, rödbetor eller en klick sylt.

Dippa bröd eller grönsaker i hummus. Kanske har du överblivet frukostbröd i skafferiet? Blanda en egen hummus (eller köp färdig) och dippa brödbitar. Varva med stavar av morot, gurka och selleri. En dippfest som är både god och mättande!

Smördeg med kallrökt lax. Köp en smördeg – grädda i små fyrkanter. Låt svalna och servera med en klick smetana, kallrökt lax och spenat.

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev