Att bo vid vattnet är som bekant en bostadsdröm för många svenskar. Många drömmer dessutom om att ha nära till en vidsträckt sandstrand. För dig som går i köptankar kanske en lista med Sveriges 5 bästa stränder kan underlätta valet?

Att både öst- och västkusten toppar listan är knappast en skräll. Som nummer ett på strandlistan seglar nämligen upp två välkända semesterparadis upp – Tylösand och Böda Sand. Inte heller överraskas vi över att Skånepärlor som Skanör och Falsterbo ligger högt i kurs. För dig som hellre beger dig norrut och badar under midnattsljuset ligger Pite Havsbad på listans tredjeplats.
Här är listan med Sveriges 5 bästa sandstränder, enligt resultatet av en undersökning gjord av TNS SIFO på uppdrag av Resia. Som underlag ligger drygt tusen intervjuer.

 

  1. Tylösand och Böda Sand

 

  1. Skanör/Falsterbo och Sudersand

 

  1. Skrea Strand, Pite Havsbad och Sandhammaren

 

  1. Tofta, Mellbystrand, Stenshuvud och Varberg strandpromenad

 

  1. Getterön

 

Självklart har Sjöhem objekt som ligger nära alla dessa sommarställen. Både för dig som söker en enkel sommarstuga, ett välbyggt sommarhus eller ett året runt-boende med alla tänkbara faciliteter. Nu är det upp till dig att välja var du vill bo. Vilken strand lockar mest?

left-img

right-first-imgright-second-img

Mer inspiration