Drömmer du om ett eget gods? På Sjöhem.se finns just nu flera herrgårdsliknande objekt med möjlighet att bedriva verksamhet på gården. Kanske går du och trånar efter att starta ett bed & breakfast, driva konferensanläggning eller djurhållning? Passa på – unika objekt som dessa växer inte på träd. 

 

Gripensnäs 5

Gripensnäs ligger sagolikt vackert intill sjön Långhalsen och i hjärtat av Sörmlands böljande landskap. I dag är herrgården en rymlig privatbostad i ogenerat läge. Endast 13 mil från Stockholm och 4 mil till Skavsta flygplats.

Tomarp Gårdshotell

Några kilometer utanför Kristianstad tronar Tomarps gårdshotell upp mitt i den gröna och vildvuxna naturen. Fastigheterna har genomgått en stor förändring – från att vara en vanlig gård till att idag vara ett populärt gårdshotell med en praktfull trädgård och tillhörande växthus. Allt beläget idylliskt precis vid Råbelovssjön. Här finns ett eget hjorthägn samt plats för gårdsdjur av olika slag.

Solviks Strand 7-11

En praktfull och välvårdad gård som är en sann fröjd för ögat. Den är synnerligen representativ och rymlig med sina 6 generösa rum fördelat på 2 våningar samt en stor källardel med enorma ytor för förråd/verkstad och garage, ett flertal möjligheter till att inredas efter behov. På fastigheten finns ytterligare två sidobyggnader byggda -97 respektive -98, som vardera har en totalyta om 104+105 kvm. Gården har under åren varsamts renoverats med stor aktsamhet för att bevara de unika interiörerna.

Sjölanda Herrgård

Fantastisk herrgård från 1800-talet med tillhörande konferens- och seminarielokal. På den vidsträckta tomten, som sträcker sig hela vägen ner till strandkanten, växer stora ståtliga ekar.

Översätra 5

Representativ lantbruksfastighet vid Dalälvens strand i Stora Skedvi. Goda uthyrningsmöjligheter av gårdshuset och den stora ladugårdsbyggnaden ger möjligheten att nyttja fastigheten som hästgård. Fastigheten innefattar totalt 3,8 ha varav tomt med angränsande åkermark 2 ha och 4st skogsskiften om 1,8 ha med eftertraktad jakträtt – och fiskerätt med kräftor.

Mer inspiration